Tradičný mak predstavuje trendovejšie využitie

makovacokolada mMak, ktorý bol pre naše končiny typický najmä v minulosti, je opäť na výslní. Je to kvôli jeho chuťovým vlastnostiam, pestrým možnostiam využitia a predovšetkým vďaka prínosom pre zdravie pri pravidelnejšej konzumácii.

Čítať ďalej...

Bryndza patrí k potravinám s rastúcou obľubou

bryndza2020 mRočná spotreba bryndze predstavuje na obyvateľa Slovenska 0,6 kg, na výrobu takéhoto množstva je potrebných približne 2,3 l ovčieho mlieka. Ročne sa na Slovensku vyrobí približne 4 000 t bryndze.

Čítať ďalej...

Slovenská pivná korunka predstavila tohtoročných víťazov

Slovenské pivovary majú i napriek náročnému roku stále chuť a motiváciu variť pivá, ktorých rôznorodosť druhov a chutí láka Slovákov. Dôkazom je aj štrnásty ročník anonymnej degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka.

Čítať ďalej...

BIO mäso – kvalita alebo len marketingový ťah?

biomaso2020 mV súčasnej dobe sa označenia bio a eko tešia veľkej obľube. V mnohých obchodoch sa už možno stretnúť s bio zeleninou, bio obilninami či so sumárnym názvom bio potraviny. Do popredia sa v posledných rokoch dostáva aj bio mäso.

Čítať ďalej...

Ponuku koreňovej zeleniny spestrí čierny koreň

ciernykoren mĽudový názov tejto zeleniny - hadí mor vznikol zo slova „scorzone“, čo je v taliančine označenie pre jedovatého hada. Kedysi sa totiž verilo, že pokiaľ sa tento koreň vloží hadovi do úst, had zahynie.

Čítať ďalej...

Pri Senci vyrastie prvá väčšia slovenská aquaponická farma

aquaponia mAquapónia patrí k pojmom, ktoré sú v poslednej dobe viac skloňované v súvislosti s produkciou čerstvých potravín. O čo presne ide? Hovorili sme s Michalom Fojtíkom, konateľom spoločnosti Future Farming.

Čítať ďalej...

Mecom prichádza s novým radom slovenských výrobkov

MECOM Naše slovenskéNajväčší výrobca mäsových produktov na Slovensku prichádza s novým radom výrobkov Naše slovenské. Ide o produkty vyrobené zo stopercentného slovenského mäsa zabalené v novom ľudovom šate.

Čítať ďalej...

Aké druhy kuracieho mäsa budú v popredí?

kuracie2020 mKým slovenskí spotrebitelia hľadia pri nákupe hydiny stále najmä na cenu, lokálni chovatelia čoraz viac prioritizujú kvalitu predávaného mäsa.

Čítať ďalej...

Budúcnosťou je viac potravín na rastlinnej báze

Marian Milec Plant-Powered Perspectives SlovakiaPlant-Powered Perspectives Slovakia je nový a perspektívny konferenčný projekt, ktorý chce zjednodušiť prechod súčasného slovenského potravinového systému na udržateľnejšiu formu. S tým súvisí aj zvýšenie zastúpenia rastlinných produktov v ponuke.

Čítať ďalej...

Nestlé zintenzívňuje kroky pre budúcnosť bez odpadu

nestleobaly mOtázka obalov a odpadov z nich je v súvislosti s iniciatívami na podporu udržateľného rozvoja pre spoločnosti veľkou výzvou. Potravinový gigant Nestlé vyslovil záväzok mať do roku 2025 100 % obalov recyklovateľných alebo opätovne použiteľných.

Čítať ďalej...

Video

Vitajte vo svete MINIT... robíme Váš deň krajším

Retail Podcast

Category Management: Čo vás čaká pred implementáciou?

Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

 NOVINKA 

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk