Rok 2023 bol štedrý na inovatívne produkty
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 21. december 2023
Hovorí Miroslav Rybár, generálny riaditeľ PODRAVKA INTERNATIONAL. V rozhovore predstavil najdôležitejšie míľniky pôsobenia tejto nadnárodnej značky na Slovensku, spomenul inovatívne produkty a nové stratégie, ktorých cieľom je okrem iného aj snaha príblížiť sa k novým cieľovým skupinám.
Spoluprácu s obchodnými partnermi Fairtrade považujeme za kľúčovú
- Podrobnosti
- Uverejnené utorok, 19. december 2023
Hovorí Lubomír Kadaně, riaditeľ Fairtrade Česko a Slovensko. V rámci rozhovoru zhodnotil predaj fairtradového sortimentu na Slovensku, prezradil, aká je medzi Slovákmi aktuálna znalosť známky FAIRTRADE, aká je aktuálna výška fairtradového príplatku za našu krajinu, upriamil pozornosť na zmeny, ktoré sa v tejto oblasti dejú a aj zaujímavé plány do budúcnosti.
Perspektívne sú cobrandingové výrobky
- Podrobnosti
- Uverejnené piatok, 24. november 2023
Počas nedávno uskutočneného štvrtého ročníka konferencie Plant-Powered Perspectives mali jej účastníci možnosť nahliadnuť aj do mysle a košíkov súčasných spotrebiteľov v súvislosti s nákupom potravín na rastlinnej báze. Aké sú zistenia?
Anuga predstavila top potravinové inovácie roku 2023
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 02. november 2023
V Kolíne nad Rýnom sa v októbri konal popredný svetový veľtrh pre potravinársky priemysel Anuga. Kľúčovou témou tohto ročníka bol udržateľný rast. Svoje produkty prišlo predstaviť viac ako 7800 vystavovateľov zo 118 krajín. Veľtrh načrtol nové trendy a odhalil zaujímavé produktové inovácie.
Vajcia z voľného výbehu nemôžu byť lacné
- Podrobnosti
- Uverejnené utorok, 31. október 2023
Hovorí Matúš Fürek, manažér projektu Voľný výbeh spoločnosti SANAGRO. V rozhovore predstavuje novú značku vajec, ich unikátnosť a špecifiká, zároveň odhaľuje proces a prostredie ich produkcie.
Z moravského Holešova sa stáva cukríková veľmoc
- Podrobnosti
- Uverejnené pondelok, 30. október 2023
Spoločnosť Nestlé postupne dokončuje najväčšiu modernizáciu závodu Sfinx v moravskom Holešove, kde sa, okrem iného, vyrábajú cukríky Bon Pari, Hašlerky alebo JOJO. Závod je známy aj tým, že sa tu začali prvýkrát vyrábať legendárne lentilky. Investícia do inovácií a rozšírenia závodu presiahla 51 miliónov €.
Rastlinné stravovanie vo východnej Európe naberá na obrátkach
- Podrobnosti
- Uverejnené utorok, 17. október 2023
Globálny posun smerom k rastlinnej strave, podnietený environmentálnymi, zdravotnými a etickými problémami, pretvára kultúru stravovania na celom svete. Ide o dynamickú vlnu, ktorá je posilnená kulinárskymi inováciami a rastúcim povedomím o klimatických zmenách a zdravšom životnom štýle. Tento trend sľubuje udržateľnú budúcnosť zameranú na zdravie.
Vegan segment má pred sebou skvelú budúcnosť
- Podrobnosti
- Uverejnené utorok, 17. október 2023
Hovorí Andrea Horváthová, produktová manažérka zo spoločnosti RAJO. V rozhovore približuje, prečo sa tento lokálny výrobca rozhodol vstúpiť na trh s rastlinnými alternatívami, v čom je produktový rad RAJO VEGAN špecifický a ako s týmto sortimentom a jeho cieľovou skupinou pracujú.
Stávame sa vyzretejšími konzumentami vína
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 12. október 2023
Hovorí v rozhovore pre Retail magazin.sk Richard Chládek, Chief Operations Director spoločnosti Corner & Co., ktorá prevádzkuje e-shop a sieť predajní WinePlanet.
Blížiaca sa odborná konferencia Plant-Powered Perspectives zverejnila kompletný program
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 05. október 2023
Konferencia Plant-Powered Perspectives, ktorá sa po troch úspešných ročníkoch znova uskutoční v Bratislave predstavuje kompletný program. Lídri a líderky spomedzi výrobcov potravín, maloobchodu a ich dodávateľov sa spolu stretnú 17. októbra v Hoteli Bratislava **** a predstavia aktuálne výzvy a príležitosti na trhu s rastlinnými potravinovými produktami.