KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Mastercard prichádza so zjednodušením kartových platieb kryptomenami

Spoločnosť Mastercard oznámila, že rozšíri svoj kartový program pre kryptomenové peňaženky a trh a uľahčí tak svojim partnerom prevod kryptomien na tradičné, zákonné meny (fiat).


Správcovia kryptomien budú môcť po novom klientom ponúkať vlastné kartové programy a umožňovať im tak jednoduchšie platby kryptomenami.


Spolu so svojimi partnermi bude spoločnosť Mastercard testovať nové možnosti ako bankám a správcom kryptomien uľahčiť vydávanie kariet pre klientov. Spotrebitelia zas získajú možnosť platiť kryptomenami kdekoľvek, kde je možné platiť kartami Mastercard. „Vďaka tejto inovácii nebudú digitálne peniaze iba záležitosťou finančnej špekulácie, ale tiež prostriedkom reálnej platby za bežné produkty a služby,“ uviedol Michal Čarný, generálny riaditeľ spoločnosti Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.


K novej spolupráci sa vyjadril aj Raj Dhamodharan, výkonný viceprezident spoločnosti Mastercard pre digitálne aktíva a blockchainové produkty a partnerstvá: „Nie všetky kryptomenové firmy majú v súčasnosti k dispozícii vlastnú základnú infraštruktúru, ktorá by im umožňovala ľahko prevádzať kryptomenu na zákonné peniaze. Náš program im to výrazne zjednodušuje. Partnerstvo so spoločnosťami Evolve, Paxos a Circle a komunitou okolo digitálnych aktív všeobecne, je pre nás ďalším spôsobom, ako napĺňať náš zámer poskytovať spotrebiteľom na celom svete tie najširšie možnosti voľby ako a kedy platiť.“


Mastercard v tomto projekte spolupracuje predovšetkým so spoločnosťami Evolve Bank & Trust, popredným poskytovateľom blockchainovej infraštruktúry, Paxos Trust Company, regulovanou platformou vydávajúcou stablecoin kryptomenu USDC a Circle, globálnou firmou v oblasti finančných technológií, ktorá stojí za kryptomenou USD Coin (USDC) viazanou na americký dolár. Na rozširovaní súčasného programu Crypto Card Program spoločnosti Mastercard sa podieľa celý rad ďalších partnerov. V súčasnosti prebiehajú napríklad rokovania o vydávaní platobných kariet s bankami Evolve Bank & Trust a Metropolitan Commercial Bank, o poskytovaní technológií pre krypto-peňaženky so spoločnosťami Uphold a BitPay a o podpore pre procesy spracovania a riadenia tohto programu so spoločnosťami i2c Inc., Apto Payments a Galileo Financial Technologies®.


V rámci rozšíreného programu Crypto Card Program budú spoločnosti Paxos a Circle poskytovať svoje platformy k prevodom kryptomien na zákonné platidlá. Prevod bude prebiehať cez tzv. stablecoiny, teda kryptomeny viazané na tradičné meny, ktoré poskytujú potrebnú cenovú stabilitu a sú kryté rezervnými fondmi. Zjednodušenie celého procesu umožní ďalším bankám a kryptospoločnostiam, aby pre svojich klientov rozšírili možnosti platenia o populárne kryptomeny.


Zdroj: Mastercard

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk