KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Český startup Yieldigo získal 2 milióny € od investorov na čele s J&T Ventures

Rýchlorastúca firma pomáha medzinárodným obchodným reťazcom dosahovať lepšie výsledky vďaka cenotvorbe založenej na umelej inteligencii.


Platformu Yieldigo používajú obchodníci nielen v Česku a na Slovensku, ale tiež v Poľsku, Nemecku, na Ukrajine a v Rusku. Pomocou umelej inteligencie a presnej predikcii im umožňuje nastavovať a riadiť ceny desiatok tisíc produktov v stovkách rôznych predajniach. Tak, aby na základe vlastných dát, aktuálnych údajov o konkurencii, trhových trendov alebo počasia dosiahli svoje ciele - či už je to zvýšenie podielu na trhu, automatizácia procesov, schopnosť presného plánovania alebo vyššia ziskovosť, či marža. Medzi zákazníkov firmy patria napríklad siete supermarketov, lekární či drogérií a pomáha tak kamenným predajniam, ako aj e-shopom.


"Vďaka investícii urýchlime a posilníme expanziu Yieldiga na európskom retailovom trhu a použijeme ju na financovanie ďalšieho vývoja a aplikovaného vedeckého výskumu. Posúvame sa tak k nášmu cieľu - stať sa žiadaným nástrojom pre automatizovanú cenotvorbu novej generácie," komentoval spoluzakladateľ Yieldiga David Klečka. Ten spoločnosť založil v roku 2016 spolu s dvoma ďalšími matematikmi Radimom Dudka a Jiřím Psotom a už po dvoch rokoch sa dostali do zisku.


Zakladatelia Yieldiga sa pôvodne venovali matematickému výskumu v oblasti cenotvorby leteniek. Svoje skúsenosti sa neskôr rozhodli preniesť do oblasti retailu. Na základe transakčných a ďalších dát dokáže ich systém predvídať, ako sa zákazník pravdepodobne rozhodne v rôznych situáciách.


Yieldigo nedávno získalo prestížne odporúčanie Cool Vendor od spoločnosti Gartner, ktorým sa doteraz môže pochváliť len niekoľko málo českých firiem. Inovatívna technológia mu vyniesla aj ocenenie Microsoft Awards 2019 v kategórii FMCG & e-Tail. Medzi globálnych partnerov Yieldiga patrí napríklad poradenská spoločnosť Nielsen. V Prahe má v súčasnosti firma tím približne 35 ľudí.

 

Zdroj: Yieldigo

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk