Nestlé Kitkat Ruby: Prvá ružová čokoláda
Nový, štvrtý druh čokolády v podobe KitKat Ruby dorazil na náš trh. Inovatívny produkt je spracovávaný z vybraných Ruby kakaových bôbov, ktoré zaručujú produktu prirodzenú ružovú farbu a intenzívnu chuť lesného ovocia.
Vybrané kakaové bôby pochádzajú zo 100 % udržateľného kakaa, ktoré podlieha programu Nestlé Cocoa Plan. Tyčinka KitKat Ruby bola prvou predstavenou ružovou čokoládou na svete a od mája je dostupná aj na slovenskom a českom trhu.
„Ako najväčšia potravinárska firma na svete sa snažíme udávať trendy. Náš produkt KitKat Ruby je toho dôkazom. Celosvetovo prvá ružová čokoláda v podobe KitKat Ruby vstúpila v minulom roku na kórejský a japonský trh, kde zaznamenala značný úspech. Prelomový produkt, ktorý má absolútne prírodnú chuť aj farbu chceme ponúknuť aj našim spotrebiteľom na Slovensku aj v Česku,“ hovorí Vratislav Janda, riaditeľ pro korporátne záležitosti Nestlé Česko a Slovensko.
Úplne nový druh čokolády, ktorý býva tiež označovaný „Ruby“ je spracovávaný inovatívnym procesom, s ktorým prišiel švajčiarsky čokolatiér Barry Callebaut. Ten odhalil, ako rozoznať tie pravé kakaové bôby na výrobu ružovej čokolády a prirodzene získať ich jedinečnú chuť a farbu.
KitKat je jedna z vedúcich značiek Nestlé a predstavuje jedinečnú kombináciu histórie a inovácií. Prvá tyčinka KitKat bola vyrobená v roku 1935 a od tej doby patrí medzi najobľúbenejšie cukrovinky na svete. Kakao, z ktorého sa vyrába nová tyčinka KitKat Ruby, je pestované a získavané udržateľným spôsobom v rámci programu Nestlé Cocoa Plan a certifikované podľa štandardov UTZ organizácie Rainforest Alliance. Nestlé Cocoa Plan, vyvinutý v spolupráci s International Cocoa Initiative, pomáha zlepšiť životy poľnohospodárov z Pobrežia Slonoviny, zvýšiť kvalitu ich výrobkov a zamedziť detskej práci.
Zdroj: Nestlé