KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

The Coca-Cola Company v ČR/SR povedie Zbyněk Kovář

Zbyněk Kovář je skúsený manažér, ktorý má v odbore takmer dvadsaťročnú prax, z toho väčšinu na manažérskych pozíciách.

 

zbynek kovar v


Po absolvovaní Vysokej školy ekonomickej v Prahe sa Zbyněk Kovář venoval finančnému a audítorskému poradenstvu. V roku 2000 nastúpil do spoločnosti Pivovary Staropramen, s.r.o., kde počas šestnásťročného pôsobenia prešiel niekoľkými vysokými manažérskymi pozíciami, a to vrátane funkcie generálneho riaditeľa spoločnosti pre Česko a Slovensko, ktorú zastával osem rokov. Okrem iného uprostred náročnej finančnej krízy v roku 2009 zaviedol nový program na riadenie nákladov na ochranu EBITDA (zisk pred odpočítaním úrokov, daní a odpisov), čím pomohol spoločnosti prekonať neľahké obdobie. Okrem budovania svojej profesionálnej kariéry naďalej zvyšoval aj svoje odborné znalosti v odbore ako v Česku, tak aj na prestížnych univerzitách v zahraničí.


V roku 2016 sa rozhodol zmeniť pôsobisko a nastúpil na pozíciu riaditeľa exportu a licenčnej výroby do medzinárodnej pivovarníckej spoločnosti Molson Coors Brewing Company v jej európskej divízii. Tu zodpovedal za vývoj obchodnej stratégie v záujme maximalizácie zisku a rastu. S cieľom rozšíriť nadštandardné portfólio pre MCBC Európa pomohol realizovať akvizíciu dvoch miestnych remeselných pivovarov v Taliansku a Španielsku. Od roku 2018 sa rozhodol obohatiť svoje skúsenosti ako inovatívny poradca startupov v Austrálii a pred nástupom do The Coca-Cola Company pracoval ako business unit manažér v spoločnosti Alza.cz.


Medzi jeho silné stránky patrí pohotová orientácia v dátach a financiách, riadenie výkonnosti obchodu a vedenie tímu. Zbyněk Kovář na tejto pozícii nahrádza Nataliu Stroe, ktorá najnovšie v rámci skupiny The Coca-Cola Company zastáva pozíciu generálnej riaditeľky pre Poľsko a Pobaltské krajiny.


Zdroj: The Coca-Cola Company

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk