KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Jem pre Zem uvádza prvý prehľad rastlinných alternatív mliek na Slovensku

Sprievodca rastlinnými alternatívami mliek na Slovensku pomôže zákazníkom a zákazníčkam zorientovať sa v stále rastúcej ponuke rastlinných mliek a vybrať si to najvhodnejšie pre ich domácnosti.


V prehľadnej tabuľke majú zákazníci možnosť overiť si napríklad cenu či výživové hodnoty jednotlivých rastlinných náhrad mliek dostupných na slovenskom trhu.


Rastlinné alternatívy mlieka sú na Slovensku čoraz populárnejšie. Na zvýšený záujem zákazníkov a zákazníčok reagujú aj výrobcovia a obchodné reťazce. Už dnes je možné nájsť rastlinnú náhradu mlieka v reťazcoch v každom kúte Slovenska. Podľa sprievodcu, ktorý vypracoval program Jem pre Zem, ponúka slovenský trh takmer 150 druhov alternatív od 14 značiek. Ide o prvý prehľad ponuky rastlinných mliek tohto druhu na Slovensku.


V ponuke slovenských reťazcov sú najviac zastúpené mandľové rastlinné mlieka. Tým najlacnejším je rastlinné mlieko vyrobené zo sójových bôbov. Jeho cena začína na 1,19 € za liter.


Okrem prehľadu ponuky slovenských reťazcov v dokumente čitatelia a čitateľky nájdu aj základné informácie o rôznych druhoch rastlinných mliek. Dozvedia sa o tom, ktoré z nich sú obohatené o vitamíny či vápnik. Nechýbajú tipy na využitie rôznych druhov rastlinných alternatív mliek v kuchyni a informácie o ekologickej stope jednotlivých nápojov.


„Nižšia ekologická stopa je jedným z dôvodov, prečo ľudia stále častejšie siahajú po rastlinnej alternatíve mlieka,” hovorí Mária Agóčová, koordinátorka kampaní Jem pre Zem. „Na výrobu 1 litra sójového mlieka sa napríklad spotrebuje až 20-krát menej vody v porovnaní s tým kravským,” dodáva.


Sprievodca rastlinnými alternatívami mliek je k dispozícii na stiahnutie zdarma na webe Jem pre Zem - https://jemprezem.sk/sprievodca-rastlinnymi-alternativami-mliek/.

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk