KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Alza.cz rozvíja program pre firemných zákazníkov

E-shop Alza prehlbuje spoluprácu s firemnými zákazníkmi a prináša doposiaľ najkomplexnejšiu ponuku produktov a služieb.


Popri širokom sortimente je to napríklad asistencia vlastného obchodníka, riešenie na mieru, rýchle dodanie a flexibilné možnosti financovania. Novinkou medzi doplnkovými službami je inštalácia softvéru na mieste aj na diaľku. Stále obľúbenejšie sú u firiem tiež poukazy na nákup na Alze ako darček pre zamestnancov alebo prenájom elektroniky.
Hoci je Alza známa predovšetkým ako spoľahlivý e-shop pre koncových zákazníkov, význam B2B sektora z roka na rok rastie – príjmy z neho už tvoria 30 % obratu firmy.


„Veríme, že dokážeme vyhovieť akýmkoľvek požiadavkám firiem aj verejných inštitúcií. S trochou nadsázky im totiž vieme dodať produkty od upratovacích prostriedkov, cez komfortné ergonomické stoličky, až po hi-tech vybavenie ich kancelárií. Náš B2B program naviac nie je vyhradený iba pre veľkých klientov, ale sme schopní ušiť ponuku na mieru napríklad aj malému pekárovi,“ hovorí Jaromír Řánek, riaditeľ vývoja biznisu.


Medzi najobľúbenejšie produkty pre firemnú klientelu patria notebooky, monitory, mobilné telefóny, domáce elektro, televízie, audio-video alebo komponenty. Rastie však aj odber kávovarov, kancelárskych ergonomických kresiel, tlačiarní, spotrebného materiálu, hračiek pre baby office kútiky atď. Medziročne najviac rástli segmenty hračky (61 %), kancelárske potreby (54 %) alebo nositeľná elektronika (wearables) a biele elektro – rovnako 49 %. Pri odbere väčšieho množstva produktov naviac môžu firmy získať zaujímavú množstevnú zľavu.


Popularitu si tiež získavajú poukazy na nákup na Alze ako darček pre zamestnancov aj obchodných partnerov. Posledné dva roky túto ponuky využili napríklad firmy Škoda, T-Mobile, Slovak Telekom, Rodenstock, Tipsport alebo HBO Europe.
Vďaka širokému výberu sa môžu zamestnávatelia spoľahnúť na Alzu hneď v niekoľkých oblastiach:


1. vybavenie zamestnancov technikou, ktorá im zabezpečí čo najvyššiu produktivitu (najnovšie notebooky, mobily, softvér);


2. vytvorenie dokonale komfortného pracovného prostredia: vybavenie kancelárií Alza Ergo ergonomickými stoličkami, stolmi, čističkami vzduchu, klimatizáciami;


3. možnosť poďakovať zamestnancom prostredníctvom poukazov na nákup na Alza.cz.


Ďalšou novinkou pre B2B segment sú komplexné servisno-inštalačné služby online alebo u zákazníka v kancelárii či na pracovisku, zatiaľ len po celej Českej republike. Firemným zákazníkom vychádza Alza v ústrety a po novom si môžu zakúpiť nielen potrebné zariadenie, ale aj služby spojené so sprevádzkovaním zariadenia, ich údržbu ako odvírenie, inštaláciu softvéru, návrh projektu zasieťovania kancelárie, poradenstvo týkajúce sa bezpečnosti a zálohovania dát alebo údržbu 3D tlačiarní a iné.


V prípade, že firma rieši cash-flow a rada by svoje výdavky rozložila do dlhšieho časového obdobia, môže vyberať z celej rady zaujímavých finančných služieb – napríklad predĺžená splatnosť, nákupov tovaru na lízing alebo stále obľúbenejší prenájom elektroniky Alza NEO. Cez poslednú spomenutú je možné prenajať si nielen tradičné mobilné telefóny alebo notebooky, ale napríklad aj 3D tlačiarne, výkonné PC, monitory a ďalší tovar.


Zdroj: Alza.cz

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk