Blížia sa odborné veľtrhy Styl a Kabo. Čo nové prinesú?

Od soboty 18. februára do pondelka 20. februára 2017 sa Brno stane križovatkou módneho priemyslu a aj miestom s vysokou koncentráciou nákupcov a obchodníkov s odevami, obuvou a módnymi doplnkami.

 

V poradí 49. veľtrhy módy STYL a KABO potvrdzujú priaznivý trend, kedy sa obchodu s módou darí a záujem o prezentáciu nových kolekcií opäť rastie. Významnou zmenou je aj to, že veľtrh obuvi a koženého tovaru KABO sa po piatich rokoch sťahuje z pavilónu F do väčšieho pavilónu V.

 

Účasť na tradičnom veľtrhu STYL si nenecháva ujsť väčšina tradičných vystavovateľov, nové kolekcie pre sezónu jeseň a zima 2017/2018 predstavia firmy Anytra, Aivelli, Calvi, Etex Hořice, H & D Prostějov, Hegler, Jihočeská textilná, Jopess, Lamido, Otto Striessnig, Pleas, Pletex, Janet, Texart, Vestis line a ďalšie. Vystavovať bude aj niekoľko desiatok českých výrobcov, vedľa niektorých už menovaných sú to spoločnosti ako Deny fashion, Modela, Moděva, Karpeta alebo prvýkrát Erika s dámskou konfekciou väčších veľkostí.

 

Noví vystavovatelia dorazia do Brna aj z ďalekých ázijských krajín ako Indie, Pakistanu, Číny a Turecka. Príkladom je spoločnosť Hang Zhou New Spring z mesta Hangzhou vo východnej Číne, výrobca hodvábnych doplnkov, ktorý ročne vytvorí dizajn približne 700 kravát, manžetových gombíkov a šálov. Zároveň sa okrem iného premiérovo predstaví rad európskych značiek. Ukrajinské klobúky a čiapky Hattson, poľská dámska a tehotenská móda 9fashion, z Maďarska pánska móda značiek Goldenland a Santino Sarto a dámska aj džínsová móda Livello. Prvýkrát bude vystavovať tiež litovský výrobca pletených odevov Gratijas (zn. Magnolica), slovenský výrobca športového oblečenia a doplnkov Benesport alebo slovenská spoločnosť Dake, ktorá dováža pánsku módu talianskych značiek.

 

Expozície obuvi a koženého tovaru sa po dlhých rokoch presťahovali, pretože tradičný pavilón F už kapacitne nestačil zvýšenému dopytu vystavovateľov. Po novom návštevníci nájdu obuv a módne kabelky hneď v susednom pavilóne V, ktorý je väčší a zároveň lepšie prístupný, autom možno vojsť do areálu bránou č. 4 a zaparkovať priamo pri vchode.

 

Z tradičných vystavovateľov na veľtrhu KABO nebudú chýbať firmy ako Albot, Anekta, ara, Caprice, Dermatex, Gabor, Jana shoes, Lanson Praha, Legero, Marco Tozzi, Pegres obuv, Protetika, Salamander, Tamaris, Rieker a ďalšie. Českých výrobcov ďalej zastupujú firmy Snaha, Elega, Jonap, výrobca opaskov Pennybelts či výrobca šnúrok a stielok VTR. K nováčikom patrí dodávatelia tzv. bosej obuvi, ide o značky Leguano a naBOSo, ďalej maďarská obuv Puntorosso alebo poľská dámska obuv San. Návštevníci si prvýkrát prehliadnu rumunské kabelky, tašky a batohy Desirette alebo ponuku kabeliek, opaskov a iných doplnkov známej módnej značky Lerros. Vynechať netreba ani expozíciu s obuvou značky Mida, ktorá je lídrom ukrajinského obuvníckeho trhu a výrobcom vysoko kvalitnej koženej obuvi.

 

Osobitnú zmienku si zaslúži premiérová veľtržná účasť spoločnosti Baťa, ktorá predstaví predovšetkým nové kolekcie svojich vlastných značiek Weinbrenner a Power, ale aj kolekcie prestížnych značiek Diesel a Le Coq Sportif.

 

Pridanou hodnotou veľtrhov bude sprievodný program. Tradične sa uskutoční obľúbená prezentácia módnych trendov v podaní holandskej odborníčky Ellen Haeser. Jej seminár spojený s komentovanou módnou prehliadkou prebehne na móle v pavilóne P v sobotu od 14 hodín a zameria sa na dámsku a pánsku módu pre jeseň a zimu 2017/2018. V sobotu aj v nedeľu sa uskutoční prednáška Martina Kárycha zo spoločnosti Altra na tému "Zdravotné aspekty modernej dámskej spodnej bielizne" a na pondelok je pre obchodníkov pripravený odborný seminár venovaný aktuálnej problematike EET. Chýbať nebudú ani tradičné prehliadky nových kolekcií vystavovateľov. Vždy dvakrát denne sa na móle v pavilóne P bude konať STYL Show venovaná dámskej a pánskej móde, raz denne potom Lingerie Show predstavujúca kolekcie spodnej a nočnej bielizne vrátane pančuchového tovaru.

 

Viac informácií o 49. veľtrhoch STYL a KABO, ich sprievodnom programe a chystaných módnych prehliadkach nájdete na www.bvv.cz/styl-kabo/

 

Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk