Slovenské Vinice uvádzajú novú kolekciu slovenských vín "ručný zber"

Majstrovstvo a umenie slovenských vinárov potvrdzuje nová kolekcia značky Slovenské Vinice ručný zber určená pre vinotéky, hotely a reštaurácie. Šesť vín z rodinných vinárstiev v rôznych kútoch Slovenska vyberaných svetovo uznávanými odborníkmi prináša na slovenský trh ST.NICOLAUS.


  • Devín, ročník 2015, biele suché, ručný zber
  • Chardonnay, výber z hrozna, ročník 2015, biele suché, ručný zber
  • Sauvignon blanc, neskorý zber, ročník 2014, biele suché, ručný zber
  • Cabernet sauvignon, výber z hrozna, barrique, ročník 2013, červené suché, ručný zber
  • Pinot noir (rulandské modré), výber z hrozna, ročník 2013, červené suché, ručný zber
  • Cabernet sauvignon rosé, neskorý zber, ročník 2015, ružové suché, ručný zber

 

Slovenské Vinice združujú pod jednou značkou vína z malých rodinných vinárstiev. Domácemu spotrebiteľovi pomáhajú orientovať sa v bohatej ponuke slovenských vín a lokálnym vinárom zasa ponúkajú možnosť presadiť sa na trhu.

 

„Na Slovensku sa rodia úžasné vína, máme na čo byť hrdí. Mnohé rodinné vinárstva poctivou prácou a bohatými skúsenosťami dodávajú svojim vínam dušu a neopakovateľnú chuť. Koncept Slovenské Vinice ručný zber po starostlivom výbere ponúka výsledky ich majstrovstva náročnému spotrebiteľovi," vysvetľuje Mikuláš Šranko, marketingový riaditeľ ST.NICOLAUS.


Najnovší rad vín pre oblasť HoReCa vyberali renomovaní odborníci: Jean Daniel Angibaud, svetovo uznávaný someliér z Bordeaux, držiteľ mnohých prestížnych svetových ocenení, Fedor Malík, medzinárodne uznávaný odborník na víno, Katarína Furdíková, enologička a vedecká pracovníčka oddelenia Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave a Marek Závracký, someliér a hlavný inšpektor Štátnej veterinárnej a potravinárskej správy na Slovensku, podpredseda komisie pre zatrieďovanie a certifikáciu vín ÚKSUP.


„Slovenské vína z malých vinárstiev sú nielen zaujímavé ale najmä lahodné," hodnotí J. D. Angibaud a dodáva: „Je doslova zázrak, aký pokrok a profesionalitu dosiahli slovenskí vinári, ktorých víno sa môže smelo porovnávať s viacerými uznávanými vínami z Bordeaux, Austrálie, Čile či Nového Zélandu."

 

Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk