Lidl sa zapojil do systému duálneho vzdelávania

Takmer tri desiatky žiakov stredných odborných škôl majú možnosť spoznať procesy a vyskúšať si prácu v spoločnosti Lidl. Reťazec im po úspešnom skončení štúdia garantuje pracovnú pozíciu na dobu neurčitú.


Spoločnosť Lidl Slovenská republika sa ako významný zamestnávateľ v oblasti obchodu a služieb naďalej významne angažuje vo vzdelávaní študentov stredných odborných škôl. Od školského roku 2016/2017 sa obchodný reťazec zapojil do systému duálneho vzdelávania. Lidl tým nadviazal na svoje aktivity v oblasti prípravy študentov na budúci výkon povolania.

 

„Spoločnosť Lidl ponúka široké spektrum pracovných pozícii vo všetkých regiónoch Slovenska. Dlhodobo tvrdíme, že z nášho pohľadu by sme privítali lepšiu pripravenosť absolventov na výkon povolania. Spoluprácu so strednými odbornými školami hodnotíme pozitívne a chceme ju rozvíjať aj naďalej. Vítame a podporujeme aj aktivitu štátu v tomto smere ,“ hovorí Matúš Gála, generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika.

 

Od septembra 2014 realizuje Lidl spolu s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a Strednou odbornou školou obchodu a služieb Samuela Jurkoviča v Bratislave spoluprácu, ktorej cieľom je zvýšiť atraktivitu stredného odborného školstva a zlepšiť jeho prepojenie s pracovným trhom. V prvých dvoch ročníkoch sa do projektu zapojilo 18 žiakov bratislavskej SOŠ zo študijného odboru „pracovník marketingu“, ktorí absolvujú praktickú časť vzdelávania práve v predajniach Lidl. Zamestnanci obchodného reťazca sa podieľajú aj na teoretickej príprave žiakov vo forme odborných prednášok. Po ukončení štúdia je pre absolventov pripravená garancia pracovnej pozície na dobu neurčitú. Ďalšou motivačnou zložkou programu je finančné štipendium, ktorého výška závisí aj od prospechu žiaka.

 

Tieto princípy sa týkajú aj systému duálneho vzdelávania, do ktorého sa Lidl zapojil v septembri 2016. Spoznať procesy a vyskúšať si prácu v Lidli bude mať celkovo 9 žiakov zo SOŠ obchodu a služieb Samuela Jurkoviča v Bratislave a SOŠ potravinárskej na Cabajskej ulici v Nitre.

 

Spoločnosť Lidl Slovenská republika, v.o.s. patrí medzi stabilných zamestnávateľov. Vo svojich 124 predajniach, dvoch logistických centrách a centrále zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Reťazcu sa dlhodobo darí vytvárať nové pracovné miesta, pričom väčšina z nich vzniká nezávisle od expanzie. rámci stratégie podpory vzdelávacieho procesu kandidátov má Lidl pre vysokoškolských študentov a čerstvých absolventov pripravené programy „Studentship“ a „Lidlship“. Ich cieľom je zapojiť študentov a absolventov vysokých škôl do fungovania medzinárodnej spoločnosti.

 

Obchodný reťazec tiež aktívne spolupracuje s najväčšou medzinárodnou študentmi riadenou organizáciou na svete – AIESEC. Lidl získal ocenenie „Najlepší partner roka 2015 AIESEC Bratislava“.

 

Verejnosť vníma Lidl ako jedného z najatraktívnejších zamestnávateľov na Slovensku, vyplýva to z výsledkov súťaže „Zamestnávateľ roka". Obchodný reťazec sa v odvetví „obchod" v širokej konkurencii firiem umiestnil na druhom mieste. Ide o najvyššie umiestnenie potravinového reťazca v histórií ankety.

 

Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk