Rastlinná novinka z dielne Ryba Žilina Vegan Exklusiv
V Žiline úspešne pokračujú v rozširovaní svojho vegánskeho portfólia. Na pultoch predajní sú už dva vegánske šaláty, dva druhy párkov, štyri druhy nárezov a od apríla aj výrobky Vegan Exklusiv a Vegan Mayo.
Vegan exklusiv je rastlinná alternatíva tresky. Hlavnou surovinou, ktorá nahradila tresku, je okara. Padla na ňu voľba po dlhšom hľadaní, nakoľko musela spĺňala kvalitatívne požiadavky, byť čisto rastlinného pôvodu a ešte k tomu aj chutná. Jedná sa o pasterizovaný rastlinný výrobok, ktorý vzniká pri spracovaní sóje a má všestranné použitie.
Vegan Exklusiv je bohatá na Omega-3-mastné kyseliny a vlákninu. Má nízky obsah cukru a neobsahuje glutén. Tak, ako aj ostatné vegánske produkty z Ryba Žilina, aj Vegan Exklusiv má medzinárodný certifikát určený pre vegánske a vegetariánske výrobky V-Label. Spojením okary, domácej bezvaječnej „majonézy*“ a marinovanej zeleniny vznikla rastlinná alternatíva Tresky, ktorú si môže vychutnať naozaj každý.
Na pultoch predajní je tak ďalší výrobok, ktorý búra predsudky o nevábnej a nie príliš chutnej strave pre vegánov. Vegan Exklusiv získala na obľube aj medzi fanúšikmi mäsa. V Žiline totiž pri vývoji nových produktov spolupracujú aj so spotrebiteľmi, ktorí výrobky vopred degustujú a ich názor je pri finálnom dolaďovaní braný do úvahy. Nadšení boli nielen zástancovia rastlinných produktov, flexitariáni, ale aj najviac rozšírená skupina zákazníkov, ktorí pravidelne konzumujú mäsové výrobky.
„*produkt obsahuje rastlinnú alternatívu majonézy – studenú emulgovanú omáčku“
Zdroj a foto: Ryba Žilina