KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Kváskové chleby pod novou značkou Baker Street

Kvások, múka, voda, soľ a k tomu um a cit pekára – to sú ingrediencie aktuálnej novinky slovenských majstrov pekárov. Na trh prichádzajú prémiové, ručne pripravované chleby pod novou značkou Baker Street – Chleby z dobrej adresy.

 

penam kvaskovy spaldovy chlieb v


Základom pre chlebíky Baker Street je vlastný kvások, o ktorý sa skúsení pekári pravidelne a zodpovedne starajú, aby sa im odmenil chutnými bochníkmi s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou. Chlebíky neobsahujú žiadne konzervačné, ani iné prídavné látky, len kvások, múku, vodu, soľ a kus pekárskeho umenia.


Pekárski majstri cesto ručne spracúvajú, vážia aj tvarujú a nakoniec ho ozdobia rezom podľa vlastného návrhu – každý druh chleba má svoj vzor, ktorým sa odlišuje od ostatných. V ošatke potom cesto zreje dlhých trinásť hodín, aby chlieb získal žiadanú mäkkú striedku s veľkými okami a špecifickú chuť. Správne nakysnutý bochník z kvásku je aj ľahšie stráviteľný.


Nová značka Baker Street prináša tri druhy kváskového chleba. Kváskový pšeničný chlieb (850 g) je pripravený z pšeničnej múky (50 %), pšeničného kvásku, soli a vody. Podobné zloženie majú aj ďalšie dva druhy. Kváskový semienkový chlieb (750 g) obsahuje okrem pšeničnej múky a kvásku aj 7 % semienok, ktoré mu dodávajú originálnu chuť. V okrúhlom bochníku Kváskového špaldového chleba (650 g) okrem pšeničnej múky a pšeničného kvásku nechýba špaldová múka (27 %).

 

Zdroj: Penam

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk