Kváskové chleby pod novou značkou Baker Street
Kvások, múka, voda, soľ a k tomu um a cit pekára – to sú ingrediencie aktuálnej novinky slovenských majstrov pekárov. Na trh prichádzajú prémiové, ručne pripravované chleby pod novou značkou Baker Street – Chleby z dobrej adresy.
Základom pre chlebíky Baker Street je vlastný kvások, o ktorý sa skúsení pekári pravidelne a zodpovedne starajú, aby sa im odmenil chutnými bochníkmi s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou. Chlebíky neobsahujú žiadne konzervačné, ani iné prídavné látky, len kvások, múku, vodu, soľ a kus pekárskeho umenia.
Pekárski majstri cesto ručne spracúvajú, vážia aj tvarujú a nakoniec ho ozdobia rezom podľa vlastného návrhu – každý druh chleba má svoj vzor, ktorým sa odlišuje od ostatných. V ošatke potom cesto zreje dlhých trinásť hodín, aby chlieb získal žiadanú mäkkú striedku s veľkými okami a špecifickú chuť. Správne nakysnutý bochník z kvásku je aj ľahšie stráviteľný.
Nová značka Baker Street prináša tri druhy kváskového chleba. Kváskový pšeničný chlieb (850 g) je pripravený z pšeničnej múky (50 %), pšeničného kvásku, soli a vody. Podobné zloženie majú aj ďalšie dva druhy. Kváskový semienkový chlieb (750 g) obsahuje okrem pšeničnej múky a kvásku aj 7 % semienok, ktoré mu dodávajú originálnu chuť. V okrúhlom bochníku Kváskového špaldového chleba (650 g) okrem pšeničnej múky a pšeničného kvásku nechýba špaldová múka (27 %).
Zdroj: Penam