KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Švédska foodora ako prvá v Európe spúšťa donášku jedla prostredníctvom dronov

Spoločnosti foodora, operátor Tele2 a Aerit potvrdili spoločný projekt v oblasti dronovej prepravy, čím sa stali priekopníkmi v sektore donáškových služieb. Toto prelomové partnerstvo prinesie revolúciu v spôsobe doručovania jedla a potravín zákazníkom, ktorí budú môcť túto službu využívať nepretržite počas celého roka.

 foodora tele

 

Spoločnosť Aerit, líder v oblasti dronov, uzavrela strategické partnerstvo s foodorou s cieľom umožniť doručovanie tovaru týmto moderným spôsobom. Drony tejto spoločnosti sa následne integrujú do technologickej platformy spoločnosti foodora, aby bolo umožnené plynulé a efektívne doručovanie.


„Ako prví v Európe spúšťame doručovanie prostredníctvom dronov a sme radi, že spoločnosť Tele2 a Aerit sú našimi partnermi pri tomto vzrušujúcom projekte. Našim cieľom je poskytovať zákazníkom vynikajúce služby a najnovšie technológie, ktoré nám to umožnia,“ hovorí Daniel Gustafsson Raba, riaditeľ logistiky, foodora Švédsko.


„Chceme, aby bola naša donáška dostupná pre každého, nech sa nachádza kdekoľvek. Potraviny, lieky alebo každodenné potraviny by nemali byť dostupné len pre ľudí, ktorí sa rozhodli usadiť vo veľkých mestách,“ uzatvára Daniel Gustafsson Raba.


Donáška pomocou dronov bude k dispozícii každý deň v týždni. V najbližších mesiacoch plánujú spoločnosti foodora a Tele2 zapojiť vo Švédsku reštaurácie a obchody, aby zákazníkom ponúkli ešte väčší výber a pohodlie.


„Znamená to novú éru v oblasti doručovania zásielok a veríme, že sa dočkáme ďalších využití v iných odvetviach. Pre nás v Tele2 je partnerstvo so spoločnosťou foodora dokonalým príkladom toho, ako môžeme využiť 5G technológie a naše odborné znalosti na prevádzku doručovacích služieb budúcnosti jednoduchým, udržateľným a inteligentným spôsobom, pričom zákazníkom poskytneme nadštandardný zážitok," hovorí Stefan Trampus, vedúci oddelenia korporátnych záležitostí v Tele2.


Ako prvá je vybraná švédska oblasť Värmdö. Doručovanie prostredníctvom dronov sa začne v priebehu mája. Cieľom je rozšíriť sa aj do ďalších oblastí vo Švédsku, aby malo viac miest prístup k bezproblémovej a rýchlej donáške, ktorá je k dispozícii vo veľkých mestách.


Donášková služba foodora však pôsobí aj na ďalších 7 európskych trhoch, ktoré po čase budú môcť prebrať technologické know-how implementované zo Švédska.


„Na Slovensku vidíme v dronovej preprave budúcnosť v pokrytí odľahlých častí mimo rozvozových zón a to ako v donáške jedla, tak aj potravín a iných produktov dennej spotreby. Základom nášho podnikania je však užívateľský zážitok postavený na donáške našimi kuriérmi, ktorí pre nás ostanú nevyhnutní," dodáva Marek Ruman, riaditeľ logistiky, foodora Slovensko.

 

Technické parametre dronov

Rádius doručenia: 12 km

Max. hmotnosť donášky: 4 kg

Prevádzkové podmienky: Prevádzka v silnom vetre, daždi a aj snehu

Prevádzková doba: Celoročná prevádzka bude spustená v meste Värmdö, v rámci 8-hodinovej smeny od 11:00 do 19:00.

 

Zdroj a foto: foodora

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk