KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Tesco už tretí rok po sebe potvrdzuje, že je dobrým miestom na prácu

V prestížnej nezávislej ankete Najzamestnávateľ za rok 2022 sa tento reťazec umiestnil medzi trojicou najlepších spomedzi 23 nominovaných spoločností v kategórii Obchod a služby.

 

TESCO najzamestnavatel 2022 v

 

„Tesco to sú aj tisíce príbehov našich kolegov a kolegýň, pre ktorých robíme všetko, aby bolo pre nich Tesco tým najlepším miestom na prácu. Miestom, kde sa každý cíti vítaný a rešpektovaný, kde každý môže rozvíjať svoj talent a dosahovať kariérny rast, kde nájde každý podporu a Tesco ho podporí v dobrých, ale aj náročných životných situáciách. Každý rok zisťujeme potreby našich kolegov a nastavujeme veľkú škálu benefitov tak, aby sme dokázali našich kolegov a kolegyne oceniť čo najlepšie a priniesť im niečo navyše. Preto 2. miesto v ankete Najzamestnávateľ za rok 2022 v kategórii Obchod a služby je pre nás ocenením našej práce a zároveň záväzkom, aby sa u nás naše kolegyne a kolegovia vždy dobre cítili a mohli sa na nás spoľahnúť,“ hovorí Miroslava Rychtárechová, personálna riaditeľka Tesca na Slovensku.


V aktuálnej neľahkej ekonomickej situácii Tesco opäť ukazuje, že kolegyne a kolegovia sa naň môžu spoľahnúť. Reťazec spustil viacero aktivít, aby pociťovali dosahy inflácie v čo najmenšej miere. Medzi najobľúbenejšie zamestnanecké benefity patrí Clubcard zľava na nákup vo výške až 15 % v týždni po výplate, v ostatné dni mesiaca môžu nakúpiť s 10-percentnou zľavou či extra peňažnými kupónmi.


Výnimočnými benefitmi na trhu sú stále rodinné benefity či možnosti flexibilnej práce, ktoré sú na Slovensku jedinečné, obzvlášť v obchode. Tesco dorovnáva čistú mzdu matkám na materskej, poskytuje dvojtýždňovú platenú otcovskú dovolenku nad rámec zákona, po dlhodobej PN-ke umožňuje kolegom a kolegyniam postupný návrat do práce a mnoho iného. Zároveň poskytuje maximálnu pracovnú flexibilitu pri nastavovaní si pracovných zmien v obchode či umožňuje kolegom a kolegyniam, ktorým to pracovná náplň dovolí, na určitý čas zmeniť pracovný týždeň na štvordňový či prácu zo zahraničia.


Jednou zo základných hodnôt je vytvárať v Tescu dobré miesto na prácu, kde je vítaný každý bez rozdielu. Potvrdením otvoreného prístupu k všetkým je aj získanie ocenenia Roma spirit 2022 v kategórii Firma za dlhoročný prístup k vytváraniu inkluzívneho pracovného prostredia pre ľudí so sociálnym znevýhodnením. Tesco sa na budovanie inklúzie sústredí už dlhodobo – čo potvrdzuje aj fakt, že 6,2 % kolegov a kolegýň pracujúcich v Tescu na Slovensku je zdravotne znevýhodnených. Výrazne tak prekračuje zákonnú povinnosť zamestnávať aspoň 3,2 % ľudí so zmenenou pracovnou schopnosťou.


Rovnako Tesco vytvára podmienky aj pre študentov so zdravotným znevýhodnením. V tomto školskom roku je v obchodoch Tesco na praktickom vyučovaní 53 študentov so zdravotným znevýhodnením. S cieľom ešte zlepšiť začleňovanie kolegov so zdravotným znevýhodnením Tesco uzavrelo spoluprácu s organizáciou ALTERNATÍVA – Centrum nezávislého života, n. o. V rámci tejto spolupráce Tesco poskytuje tranzitný program Zo školy do života, ktorý sprevádza mladých ľudí so znevýhodnením, aby úspešne zvládli prechod zo školy do pracovného a osobného života.


Tesco na Slovensku sa zapája do viacerých iniciatív s cieľom aktívne prispieť k zlepšeniu uplatnenia zdravotne znevýhodnených ľudí na trhu práce. Reťazec je súčasťou národného projektu Sme si rovní, ktorý pomáha ľuďom, ktorí počas života utrpeli úraz, nehodu, ktorá spôsobila ich zdravotné znevýhodnenie a zmenu pracovnej schopnosti. Taktiež sa zapojil do iniciatívy pracovného portálu Profesia s názvom Výpomoc so srdcom. Jej cieľom je pomôcť zamestnávateľom aj uchádzačom o prácu so začleňovaním a prekonaním prvotných bariér. Zároveň sa Tesco zapojilo aj do programu Profesia Lab, ktorý prináša novú cestu pre zmysluplnú spoluprácu medzi zamestnávateľmi, komunitnými partnermi, školami a kariérnymi poradcami. Spoločnými silami si dávajú za cieľ zvýšiť zamestnanosť ľudí so zdravotným znevýhodnením na otvorenom trhu práce.


Zdroj a foto: Tesco


(pp)

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk