KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Príslušníci finančnej správy zaistili 951 kusov/párov napodobenín značkového tovaru

Za posledný polrok pribudlo žilinským príslušníkom finančnej správy do skladu zadržaného tovaru viac ako 504 párov obuvi a 447 kusov ďalších vecí, ktorými došlo k porušeniu práv oprávnenej osoby k ochrannej známke, keďže išlo o falzifikáty.


Medzi tovarmi bol zväčša športový tovar, ale tiež šľapky, papuče, hodinky, kabelky aj hračky pre deti. Tieto výrobky pochádzajú pôvodom z Číny, Vietnamu, Turecka, či Švajčiarska.


Z uvedených vecí stojí za zmienku napodobenina kabelky označená známkou svetoznámej značky, ktorá má v originálnom prevedení hodnotu neuveriteľných 6250 €. Z finančného pohľadu sú zaujímavé aj iné predmety. Napríklad plastové emblémy na automobil s označením ochrannej známky, ktoré prišli v 2 poštových zásielkach po 100 kusov. Celková suma originálov takýchto výrobkov bola vyčíslená na 5600 €, pričom sprievodné doklady uvádzali 17 €.


Aj ďalšia kabelka spolu s kufrom z Turecka by v pravom prevedení dosahovali niekoľko – tisíc eurovú hodnotu. Na dovolenke si ich tam kúpila pani a nechala poslať poštou. Pri colnej kontrole však vykazovali znaky falzifikátov, pre ktoré nemohli byť prepustené.


Príslušníci finančnej správy napodobeniny odhalili v obchodoch, dopravných prostriedkoch a poštových zásielkach.


Zdroj: Finančná správa SR

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk