KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Vydrica odhalila prvého retailového nájomcu – je ním supermarket YEME s bistrom a vlastnou pekárňou

Výstavba bratislavskej Vydrice napreduje, čoho dôkazom je nielen výber budúcej podoby národnej kultúrnej pamiatky Vodná veža a jej okolia, ale aj postupné napĺňanie ďalších funkcií projektu. Popri predaji bytov v 1. etape projektu, Vydrica spustila aj prenájom priestorov určených pre retailové prevádzky.

 

Vydrica 2022 t

 

Prvým zverejneným nájomcom a strategickým retailovým partnerom projektu je značka potravín YEME, ktorá vo Vydrici plánuje prevádzku s vlastnou pekárňou. Supermarket YEME, postavený na ponuke lokálnych a remeselných potravín, zároveň predznamenáva celkový retailový koncept vo Vydrici, ktorý sa chce zamerať práve na lokálne značky a originálne produkty a služby.


Prevádzka supermarketu YEME vznikne v parteri budovy V2B, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti areálu kultúrnej pamiatky Vodnej veže. Na ploche takmer 600 m2 ponúkne predajňu plnochutných potravín, bistro aj vlastnú pekáreň, ktorá je u Bratislavčanov mimoriadne obľúbená. Prístup do predajne bude možný nielen z ulice, ale aj z podzemného parkoviska.


V celom projekte Vydrica je plánovaných takmer 65 obchodných prevádzok. Prvá etapa bude do veľkej miery zameraná najmä na gastro a doplnkové služby, a to aj z dôvodu vzniku atraktívneho verejného priestoru v okolí Vodnej veže. V ďalšej etape projektu dostane väčší priestor tzv. destinačný retail. „Našim zámerom je, aby predajne a prevádzky služieb vo Vydrici tvorili kompaktný a premyslený celok, preto tieto priestory chceme primárne prenajímať. V prípade zaujímavej ponuky sme však otvorení aj rokovaniam o prípadnej kúpe týchto priestorov,” dopĺňa Ermanno Boeris, obchodný riaditeľ spoločnosti Lucron a zástupca VYDRICA DEVELOPMENT.


Výstavba 1. etapy projektu, ktorá sa spustila v marci 2022, sa aktuálne nachádza vo fáze realizácie železobetónových konštrukcií objektov V1 a V2 už aj nad úrovňou terénu a Nábrežia arm. gen. Ludvíka Svobodu. Práce prebiehajú podľa stanoveného časového plánu. Postupnými krokmi sa na hranici prvej a druhej fázy projektu zabezpečuje Ľadová jama s kupolou. Plánovaný termín dokončenia 1. etapy je rok 2024.


Bytové domy V1 až V4 pozostávajú z 228 bytov, pričom k dnešnému dňu je predaných takmer 60 percent bytov. Ďalej sa tu nachádza 27 obchodných prevádzok v celkovej výmere viac ako 4 300 m2 a kancelárie na ploche 2 360 m2.


Zdroj a foto: VYDRICA DEVELOPMENT

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk