KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Pravidelnú nádielku čerstvého ovocia alebo zeleniny získa 143 základných a materských škôl

Udeje sa tak zásluhou Kauflandu a jeho projektu Čerstvé hlavičky. Do štvrtého ročníka projektu, ktorý má za cieľ motivovať deti k zdravej výžive a pravidelnej konzumácii ovocia a zeleniny, sa zapojilo 278 základných a 384 materských škôl naprieč celým Slovenskom.

 

cerstve hlavicky 2022

 

Hlasovanie verejnosti rozhodlo o tom, ktoré z nich budú od Kauflandu bezplatne dostávať pre všetkých svojich žiakov pravidelné porcie jabĺk, hrušiek, banánov alebo napríklad uhoriek, a to počas celého školského roka 2022/2023.


Ľudia, ktorí sa zaregistrovali na stránke projektu, odovzdali spolu 460 432 hlasov a nádielku čerstvého ovocia a zeleniny z Kauflandu si aj vďaka nim vychutná takmer 15 500 školákov a škôlkarov. Do projektu Čerstvé hlavičky sa mohli zapojiť štátne, cirkevné, súkromné a špeciálne základné a materské školy zriadené na území Slovenskej republiky. Nad projektom prevzalo záštitu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.


„Kaufland, ako zodpovedná spoločnosť, sa otvorene zasadzuje za zdravú výživu. A to nielen zodpovedným budovaním sortimentu, ale aj mnohými ďalšími aktivitami. Jednou z nich je dlhodobo úspešný projekt Čerstvé hlavičky, ktorým chceme do slovenských škôl a škôlok dostať viac čerstvého ovocia a zeleniny. Radi by sme prispeli k tomu, aby si ich deti obľúbili už v ranom veku a jedli ich čo najčastejšie,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland.


Prepojenie kvalitnejšieho stravovania detí a podpory zdravej výživy vo všeobecnosti priviedlo Kaufland aj k spolupráci so Skutočne zdravou školou, ktorá ponúka program kvalitného a udržateľného stravovania a neformálneho vzdelávania o jedle a výžive pre materské, základné a stredné školy. Jeho cieľom je prispieť k zdravšiemu stravovaniu škôlkarov a školákov a do školských jedální dostať čerstvé a kvalitné potraviny od domácich pestovateľov.


„V nasledujúcom školskom roku plánujeme viacero aktivít, ktoré budú naviazané nielen na projekt Čerstvé hlavičky, ale aj na aktivity týkajúce sa Zdravej výživy a Biodiverzity. Školy a škôlky sa môžu tešiť na rôzne webináre, školenia, súťaže a ďalšie prekvapenia, o ktorých ich budeme včas informovať,“ dodáva S. Machajdík.


Zdroj a foto: Kaufland


PR

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk