KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Lidl spustil oficiálne testovanie zálohovania PET fliaš a plechoviek

V rámci projektu Bude z toho haluz ponúka diskontný reťazec už od júna 2020 zákazníkom vo vybraných predajniach možnosť vyskúšať si ako bude systém zberu PET a plechoviek fungovať.


Zákazníci spoločnosti Lidl si môžu vyskúšať ako bude fungovať oficiálne zálohovanie PET fliaš a plechoviek už aj v predajni na košickej Južnej Triede. Diskont takúto možnosť ponúka už od júna vo svojich dvoch bratislavských predajniach (Ružinovská a Trenčianska ulica), ku ktorým na začiatku leta pribudli aj dve košické (Popradská a Moldavská ulica). Spomenuté štyri predajne sú súčasťou vlastného projektu Lidla – Bude z toho haluz. Test na Južnej Triede realizuje diskont od pondelka 23. augusta v spolupráci so Správcom zálohového systému.


„Slovensko čaká od januára 2022 veľká zmena v podobe spustenia zálohového systému na nápojové plastové fľaše a plechovky. Kľúčom k úspechu je práve nastavenie siete odberných miest, ktoré bude ľahko dostupné a pohodlné pre spotrebiteľov, preto sme radi, že v spolupráci s vybranými prevádzkami v rôznych regiónoch môžeme testovať potrebné procesy na oboch stranách. Zároveň je to príležitosť pre spotrebiteľa, vyskúšať si zálohovanie a pomôcť nám pripraviť Slovensko na jeho úspešný štart od 1.1.2022,“ povedala Lucia Morvai, riaditeľka pre vonkajšie vzťahy a komunikáciu Správcu zálohového systému.


„Snaha zachovať životné prostredie ďalším generáciám v čo najlepšom stave je jednou z hlavných cieľov našej politiky trvalej udržateľnosti. V rámci nášho podnikania, pri každej našej činnosti sa snažíme o čo najohľaduplnejší prístup, zodpovedne pracujeme so zdrojmi, šetríme energie a podporujeme recykláciu. Uvedomujeme si aj náš vplyv na verejnú mienku, realizujeme preto niekoľko vlastných edukačných projektov a podporujeme aj viaceré iné iniciatívy,“ uviedol na margo oficiálneho testu zálohovania Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie Lidl Slovenská republika.


Oficiálny test aktuálne prebieha v rámci predajní Lidl iba na košickej Južnej Triede. Zákazníci v úvode spomenutých štyroch predajní (Bratislava – Trenčianska a Ružinovská ul., Košice – Popradská a Moldavská ul.) sa však môžu zapojiť do projektu Bude z toho haluz. Ten funguje úplne rovnako ako oficiálny test, avšak Lidl ho realizuje s mestskými časťami Bratislava Ružinov a Košice Západ a za každý vrátený obal im venuje 10 centov na obnovu zelene.


Zdroj: Lidl

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk