KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

COOP Jednota Čadca spustila pilotný projekt zberu PET fliaš a plechoviek ako prvý predajca v regióne

Do projektu zálohovania PET fliaš a plechoviek sa zapojilo ďalšie spotrebné družstvo v obchodnom systéme COOP Jednota. Zberné automaty nájdu zákazníci COOP Jednoty Čadca v obciach Kysucký Lieskovec, Podvysoká, Stará Bystrica a Staškov.

 

coop recyklomat

 


Cieľom projektu je príprava na plnú prevádzku od januára 2022. Ide predovšetkým o nastavenie technických podmienok súvisiacich s inštaláciou, obsluhou, ale i skladovaním vykúpených obalov ešte pred oficiálnym spustením povinného zálohovania PET fliaš a plechoviek.


V rámci skúšobnej prevádzky zberného automatu spoločnosť COOP Jednota Čadca prispeje sumou päť centov za každú vrátenú fľašu alebo plechovku na zakúpenie hračiek alebo výtvarných pomôcok pre materskú školu v uvedených obciach.


Spotrebné družstvo COOP Jednota Čadca si uvedomuje dôležitosť separovania. V období od augusta do decembra 2021 vybaví automatmi 62 predajní napriek tomu, že povinnosť vyplývajúca z platnej legislatívy sa týka len 20 predajní, ktoré družstvo prevádzkuje. Týmto krokom chce podporiť komfort zákazníkov v súvislosti so spätným výkupom, a najmä prispieť k zlepšeniu životného prostredia na Slovensku. Automaty sa celkovo budú nachádzať v 46 obciach a mestách. Predpokladaná investícia je vyše 1 mil. €.


Po spustení povinného zálohovania PET fliaš a plechoviek bude systém fungovať v podobe takzvaného zálohového modelu – pri kúpe nápoja zaplatí zákazník 15 centov za obal a rovnakú sumu následne dostane naspäť po jeho vrátení.


Zdroj: COOP Jednota

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk