KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Tesco opäť spustilo mimoriadnu letnú potravinovú zbierku

Tesco už druhý rok po sebe pomôže ľuďom v núdzi aj letnou potravinovou zbierkou. Hoci už deväť rokov reťazec organizuje potravinovú zbierku vo svojich predajniach tradične pred Vianocami, pandémia zvyšuje počet ľudí, ktorí potrebujú podať pomocnú ruku.


„Dôvodom, prečo sme sa rozhodli aj tento rok popri tradičnej vianočnej potravinovej zbierke zorganizovať aj tú letnú, je neustále pretrvávajúci zvýšený dopyt po základných potravinách i drogériovom tovare zo strany Potravinovej banky Slovenska a lokálnych charitatívnych organizácií. V tomto náročnom období je naša pomoc potrebná ešte viac, a preto pri príležitosti nášho 25. výročia prichádzame s mimoriadnym darom. Ľuďom v núdzi venujeme prostredníctvom Potravinovej banky Slovenska trvanlivé potraviny a hygienické potreby v hodnote 25-tisíc €,“ prezrádza Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku. 


Podľa riaditeľa Potravinovej banky Slovenska, Marka Urdzíka, v súčasnom neľahkom období koronakrízy neustále rastie počet rodín na Slovensku, ktoré majú problém zaobstarať si jedlo či iné nevyhnutné výrobky.


Letná potravinová zbierka prebieha vo všetkých 154 predajniach Tesca naprieč celým Slovenskom počas augusta, konkrétne od 2. do 29. augusta 2021. Stačí, ak pri bežnom nákupe zákazník nakúpi trvanlivé potraviny ako napríklad cestoviny, ryžu, strukoviny, konzervy či zaváraniny alebo hygienické potreby navyše a odovzdá ich na zberné miesto za pokladničnou zónou. S výberom vhodných produktov ochotne pomôžu kolegovia v Tescu alebo dobrovoľníci z partnerských organizácií.


Vďaka rastúcemu záujmu zákazníkov Tesca o online zapojenie sa do zbierok pri tohtoročnej letnej zbierke bude možnosť pomôcť a zapojiť sa do zbierky aj z pohodlia svojho domova. Zapojiť sa môžu prostredníctvom služby Tesco Online nákupy, ktorá je dostupná pre 2,8 milióna ľudí na Slovensku. Online zbierka prebieha od 3. do 31. augusta tohto roka. Pri online nákupe majú zákazníci na výber spomedzi šiestich pripravených balíčkov pomoci v hodnote od 5 do 12 €.


Reťazec Tesco spolupracuje nielen s Potravinovou bankou Slovenska, ale rovnako tak aj s lokálnymi partnermi, sociálnymi výdajňami, domovmi sociálnych služieb, organizáciami pracujúcimi s ľuďmi bez domova či domovmi pre osamelé matky s deťmi. Tieto organizácie distribuujú ľuďom v núdzi každý produkt, ktorý zákazníci Tesca darujú.
Reťazec spustil zbierku aj vlani v lete v promptnej reakcii na vypuknutie koronakrízy. Celkovo zákazníci Tesca darovali 28 ton potravín, čo predstavuje 67-tisíc porcií jedla pre ľudí v núdzi.


Zdroj: Tesco

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk