KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

PKS bude mať zástupcu v riadiacom orgáne FoodDrink Europe

Na valnom zhromaždení FoodDrink Europe, ktoré sa uskutočnilo v júni tohto roku, bol za člena Predstavenstva tejto asociácie zvolený prezident PKS Daniel Poturnay.


Nomináciu Daniela Poturnaya podporili aj ďalšie potravinárske asociácie z Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Rumunska, Slovinska a Poľska.


Európska potravinárska a nápojárska asociácia FoodDrink Europe bola založená v roku 1982 a počas svojho skoro 40-ročného pôsobenia sa stala kľúčovým aktérom zastupujúcim hlas výrobcov potravín a nápojov v Európskej únii, ktoré ako najväčšie spracovateľské odvetvie v EÚ patrí medzi najväčších zamestnávateľov a najväčšieho svetového exportéra. FoodDrink Europe koordinuje prácu vyše 700 expertov v pracovných skupinách a výboroch a aktívne sa vyjadruje ku všetkým kľúčovým otázkam, ktoré ovplyvňujú potravinárske odvetvie.


FoodDrink Europe podpísala v pondelok 5. júla 2021 spolu s Európskou komisiou a celkovo 65 signatármi Kódex správania EÚ v oblasti zodpovedného podnikania a marketingových postupov v potravinárstve. Splnili si tak ďalší z cieľov stratégie „Z farmy na stôl“, predstavenej Komisiou v máji 2020. Kódex je podstatnou súčasťou úsilia EÚ o zvýšenie prístupnosti a cenovej dostupnosti zdravých, udržateľných potravín, ktoré pomáhajú zmierňovať našu celkovú environmentálnu stopu. Na jeho koncipovaní sa spolu s útvarmi Európskej komisie podieľali aj združenia a podniky EÚ, pričom pracovnej skupine predsedal práve zástupca FoodDrink Europe. PKS je v súčasnosti jedinou slovenskou asociáciou vo FoodDrink Europe.


Zdroj: Potravinárska komora Slovenska

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk