Hellmann's vo svojich majonézach, tatárskych omáčkach a dressingoch prechádza na model 100 % vajec z voľného chovu
- Podrobnosti
- Uverejnené utorok, 22. jún 2021
Značka sa už v roku 2009 v Európe zaviazala používať vajcia pochádzajúce z voľného alebo halového chovu, čím chcela prispieť k zlepšeniu životných podmienok sliepok. Dosiahla to v roku 2012.
Aktuálne v tatárskych omáčkach, šalátových dressingoch a majonézach značky Hellmann's v Českej republike a na Slovensku používa už len vajcia z voľného chovu.
Aktuálne značka Hellmann's využíva napríklad udržateľne pestované paradajky dozreté na slnku alebo repkový olej, ktorý je vhodným zdrojom polynenasýtených mastných kyselín omega-3. V ponuke má aj produkty so zníženým obsahom cukru alebo vegánske varianty obľúbených omáčok.
Popri tom sa značka Hellmann's už tretí rok vo svojej komunikácii zameriava na boj proti plytvaniu potravinami v domácnostiach prostredníctvom kampane Jedlo je príliš dobré na to, aby sa ním plytvalo. Z prieskumu značky vykonanom v spolupráci s agentúrou Ipsos v zime 2019 v Česku a na Slovensku vyplynulo, že viac ako 50 % zo všetkého vyhodeného jedla sa znehodnotí v domácnostiach. Značka Hellmann's spolupracuje so spolkom Zachráň jedlo v Českej republike a spoločenským združením Free Food na Slovensku, aby dopad jej poslania bol účinnejší.
Zdroj: Hellmann's