KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Potraviny Terno a KRAJ znižujú tvorbu odpadu – potvrdenie o nákupe dostanú zákazníci e-mailom

TERNO real estate zavádza vo svojich predajniach zaujímavú novinku, ktorá poteší každého „ekonadšenca“.

 

Pokladničný blok emailom

 

Vo všetkých prevádzkach Terno a KRAJ je od konca mája možné obdržať pokladničný doklad e-mailom. Týmto krokom chce spoločnosť TERNO real estate aktívne prispievať k znižovaniu odpadu, keďže papier, spolu s plastmi, tvorí jednu z jeho najčastejších zložiek.


„Sme radi, že sa nám postupne darí zavádzať ekologické riešenia, akými sú napríklad elektronické účtenky zasielané e-mailom. Takouto maličkosťou chceme inšpirovať zákazníkov k znižovaniu odpadu, čo v konečnom dôsledku môže priniesť pozitívnu zmenu či ohlas aj u širšej verejnosti a hlavne prispieť k zlepšovaniu životného prostredia na Slovensku,“ povedal Stanislav Čajka, riaditeľ spoločnosti TERNO real estate.


Novinka v predajniach Terno a KRAJ funguje na jednoduchom princípe. Pred vytlačením pokladničného dokladu pri platbe za nákup si zákazníci môžu zvoliť, či majú záujem o klasický pokladničný doklad v papierovej podobe alebo ho chcú zaslať e-mailom. Ten im príde do niekoľkých sekúnd, aby si tak mohli preveriť prípadné nezrovnalosti v nákupe priamo v predajni. Možnosť obdržať ekologickejší elektronický doklad majú iba ľudia, ktorí sú držiteľmi zákazníckej vernostnej karty, uviedli pri registrácii svoju e-mailovú adresu a udelili súhlas na zasielanie e-mailov. Ďalšími benefitmi sú rýchlejšie vybavenie pri pokladnici, šetrenie času zákazníkov, nevyblednutie pokladničného dokladu a, samozrejme, znižovanie tvorby odpadu.


Ročná spotreba papiera na pokladničné účtenky sa v predajniach Terno a KRAJ sa pohybuje v rozmedzí od štyroch do piatich ton. Cieľom spoločnosti TERNO real estate je znížiť tvorbu tohto odpadu.


Spoločnosť si zároveň dáva za cieľ zužitkovať potraviny po dátume spotreby. Tie putujú z predajní Terno a KRAJ do Potravinovej banky Slovenka, prostredníctvom ktorej sa dostanú medzi sociálne slabé skupiny obyvateľstva. Ide hlavne o trvanlivé potraviny vhodné na ďalšiu konzumáciu ako cestoviny, ryža, strukoviny či konzervy. Potraviny, ktoré nie sú vhodné na ďalšiu konzumáciu, odovzdávajú do bioplynovej spaľovne v Budči, kde z nich vzniká teplo a energia.


Okrem týchto aktivít spustila sieť potravín KRAJ začiatkom roka 2021 pilotný projekt v predajni v Devínskej Novej Vsi, v ktorej zaviedla automat na zber PET fliaš a plechoviek. Spoločnosť chce takýmto spôsobom pripraviť zákazníkov na nový systém zberu nápojových obalov, ktorý bude od roku 2022 povinný.

 

TERNO real estate

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk