KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Šéf COOP Jednoty Bilinský: Prisľúbili nám, že predavačky budú zaočkované prednostne

Do zoznamu ľudí, ktorým bude podaná vakcína proti novému koronavírusu prednostne pribudnú aj pracovníci v maloobchode. Ministerstvo zdravotníctva to prisľúbilo po viacnásobných apeloch slovenskej maloobchodnej siete COOP Jednota a Zväzu obchodu, ktorý COOP Jednotu zastupuje.


„Je to výborná správa! Som rád, že naše viacnásobné prosby ostali vypočuté a že autority si uvedomili, akí sú pracovníci v maloobchode dôležití. V tejto súvislosti som napísal aj otvorený list v mene systému COOP Jednota ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčimu so žiadosťou o prehodnotenie systému očkovania práve v prospech pracovníkov obchodu v aktuálnej pandemickej situácii,“ uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a dodal: „Systém COOP Jednota je jediný z vel'kých obchodných ret'azcov, ktorý pôsobí na celom území SR, aj na vidieku. V predajniach COOP Jednoty pracuje 11 tisíc ľudí a v tomto kontexte si dovolím zdôrazniť, že sme z hl'adiska zabezpečenia zásobovania potravinami zaradení medzi subjekty hospodárskej mobilizácie, ak by takáto potreba na základe rozhodnutia štátu vznikla.“


Podľa oficiálneho vyjadrenia Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré obdržal Zväz obchodu SR, v prípade, že bude dostatok vakcín, v najbližšom období pristúpia príslušné očkovacie miesta k zaočkovaniu predavačiek/predavačov, pokladníčok/pokladníkov a dokladačiek/dokladačov tovaru pracujúcich v maloobchodných prevádzkach. V nadväznosti na uvedené prebehlo rokovanie s Ministerstvom zdravotníctva SR, Ministerstvom vnútra SR a Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, z ktorého vyplynula povinnosť pripraviť rodné čísla pracovníkov v predajniach zastávajúcich vyššie spomenuté profesie v dvoch častiach – osobitne osoby do 55 rokov a osoby nad 55 rokov. Osoby do 55 rokov budú zaočkované vakcínou AstraZeneca, osoby nad 55 rokov budú zaočkované vakcínou Pfizer.


Obchodný systém COOP Jednota patrí medzi najväčších zamestnávateľov na Slovensku, v jeho predajniach, logistických centrách a centrálach jednotlivých 25 spotrebných družstiev zaobrajúcich sa obchodnou činnosťou pracuje viac ako 14 000 ľudí. COOP Jednota prevádzkuje viac ako 2 000 predajní v 1 414 mestách a obciach Slovenska.


Zdroj: COOP Jednota

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk