KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Spoločnosť AVON, ktorá sa zaoberá priamym predajom, zaznamenala počas pandémie nárast nových predajcov

AVON Česko a Slovenská republika avizujú nárast v počte 2 100 nových registrovaných AVON Ladies, a to v čase aktuálnej krízy pracovných pozícií, kedy ľudia hľadajú nové zárobkové príležitosti.

 

avonlady


Dopady pandémie koronavírusu, v súvislosti so stratou zamestnania, sa týkajú vo väčšej miere žien ako mužov, čo vyplýva z údajov o miere nezamestnanosti v oboch krajinách. AVON im preto zjednodušil a zatraktívnil obchodný model tak, aby mohli získať omnoho viac výhod ako doposiaľ.


Na Slovensku bola v marci evidovaná nezamestnanosť na úrovni 5,19 % s počtom 142 993 disponibilných uchádzačov o zamestnanie, z toho bolo 75 558 žien, teda 52,84 %. Do júna sa zvýšila nezamestnanosť o 2,21% a dostala sa tak na hodnotu 7,40 %. Evidovaných bolo až 106 024 žien – disponibilných uchádzačiek o zamestnanie, čo predstavuje oproti marcu 2020 nárast o 30 466 žien a teda o 40,32 %. Na území Českej republiky bola v marci evidovaná nezamestnanosť na úrovni 3 % s počtom 225 678 uchádzačov o zamestnanie, z toho 112 420 žien, čo predstavuje 49,80 %. Ku koncu júna sa nezamestnanosť dostala na úroveň 3,7 %. Evidovaných bolo v tomto období 135 599 žien. Ich podiel na celkovom počte uchádzačov tak činil 50,30 %.


Od začiatku zavedenia karanténnych opatrení eviduje AVON Česko a Slovenská republika viac ako dvojciferný nárast spolupracovníkov v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku. Kozmetická spoločnosť očakáva aj v nasledujúcom období nárast nových registrácií, vzhľadom na fakt, že ženy, ktoré prišli o prácu sa obzerajú po nových možnostiach sebarealizácie. Okrem registrácií sa v danom období zvýšil aj počet online objednávok. Predaj cez elektronický katalóg mal nárast o 620 % v porovnaní s rokom 2019.


Po celom svete má AVON 5 miliónov AVON Ladies, ktorým umožňuje jednoduché nakupovanie pre seba, rodinu a svojich známych s pomocou digitálnych nástrojov. Vďaka tomu, môžu svoju vášeň a lásku ku kozmetike premeniť z hobby na kariérne poslanie.


AVON Ladies majú okrem toho možnosť byť nezávislé a obchodne spolupracovať s AVONom ako Sales Leaderky. Tie sa venujú vlastným predajným aktivitám a zároveň zabezpečujú nábor a zaškolenie vlastného tímu tvoreného AVON Ladies. V roku 2019 si tieto samostatne pracujúce ženy, ktoré mimochodom tvoria 4 % členskej základne, celosvetovo zarobili spolu 273,5 mil. dolárov, pričom na Slovensku a v Českej republike bola táto suma 5 931 295 €.
So zámerom podporiť základňu AVON Ladies v Českej a Slovenskej republike v čase krízy, vrátane nových registrovaných, sa im spoločnosť snaží výrazne zatraktívniť podmienky obchodovania.


Spoločnosť sa zameriava najmä na posilnenie digitálnych nástrojov pre zjednodušenie a urýchlenie podnikania, nakoľko počet objednávok prichádzajúcich z online katalógu sa zvýšil takmer päťnásobne na oboch trhoch a online obrat sa zdvojnásobnil v porovnaní s rokom 2019. Už takmer jedna pätina AVON Ladies / Gentlemanov aktívne používa mobilnú aplikáciu AvonOn –zdroj všetkých dôležitých informácií o kampaniach, ktorý umožňuje zadávať objednávky dvakrát rýchlejšie ako predtým, zdieľať dôležitý a prispôsobený obsah na sociálnych sieťach v priebehu pár sekúnd a spravovať účet z akéhokoľvek miesta.


„V rámci digitalizácie považujem za najvýraznejšiu novinku mobilnú aplikáciu AvonOn. Ide o revolúciu v možnostiach spravovania svojho podnikania pre túto značku. Tento nástroj neustále vylepšujeme a vyvíjame. Momentálne ponúkame okrem možnosti objednávania aj ďalšie funkcie, z ktorých najvýznamnejšou je možnosť prepojenia aplikácie so sociálnymi sieťami a zdieľanie marketingového obsahu ako sú produktové aj brandové obrázky, videá a ďalšie materiály dôležité k podpore predaje cez sociálne platformy. Táto nová aplikácia, ktorá už funguje na Slovensku a počas jesene ju chceme uviesť do prevádzky tiež v Českej republike, významne podporuje tzv. social selling - forma správy objednávok online s využitím sociálnych sietí a jednoduchou správou cez mobilný telefón,“ uviedla Karina Takovenko, General Manager Slavics AVON.


Zdroj: AVON

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk