KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

V ponuke reťazca Kaufland už nájdu zákazníci aj ruže s pečaťou Fairtrade

Jedným z najdôležitejších aspektov pri podnikaní je pre spoločnosť Kaufland sociálna zodpovednosť s dôrazom na trvalú udržateľnosť a ekológiu. Preto už od začiatku júna ponúka svojim zákazníkom ruže s označením Fairtrade.


Tieto ruže pochádzajú z plantáží v Keni a ich pôvod a spôsob pestovania potvrdzuje pečať Fairtrade. Súčasťou štandardov tejto certifikácie je zabezpečenie spravodlivej ceny, dôstojných pracovných a sociálnych podmienok, zákaz detskej práce a ochrana prírody. Navyše ruže dovezené z Kene zanechávajú napriek leteckej preprave sedemkrát nižšiu uhlíkovú stopu ako ruže vypestované v Európe. Dôvodom je optimálna klíma východoafrického pobrežia umožňujúca celoročný zber bez použitia vyhrievaných skleníkov, ktoré sú potrebné na pestovanie európskych kvetov.


„Je pre nás veľmi dôležité ponúknuť našim zákazníkom kvety, ktoré boli vypestované pod dohľadom medzinárodných organizácií garantujúcich etický prístup v oblasti práce, ľudských práv i životného prostredia. Ruže z Kene sú ďalším rozšírením nášho radu produktov s pečaťou Fairtrade. Ponuku zodpovedných kvetov plánujeme ďalej rozširovať,“ uviedla Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

 

„Kvety sú celosvetovo významnou fairtradovou komoditou, preto sme radi, že aj na Slovensku sú teraz v ponuke v predajniach Kauflandu. Naviac v dobe, kedy sú fairtradoví pestovatelia kvetín významne zasiahnutí pandémiou koronavírusu. Na začiatku pandémie, počas marca a apríla, zaznamenali hlavní producenti fairtradových kvetín, teda pestovatelia z Keni a Etiópie, zníženie predajov o 70 až 80 percent,“ uvítala rozhodnutie Hana Malíková, riaditeľka organizácie Fairtrade Česko a Slovensko.


Väčšina fairtradových kvetín pochádza z východnej Afriky, tento sektor bol prvým, na ktorý dopadla v Afrike koronavírusová kríza. Ešte na jeseň 2019 sa vo svete ročne predalo cez 825 miliónov fairtradových kvetín a to hlavne v Nemecku, Belgicku a Fínsku. V dobe uzatvorenia hraníc z dôvodu koronavírusovej pandémie, padli predaje kvetov na tretinu. Pestovatelia ruží boli poslaní na nútenú dovolenku a kvôli nedostatku úspor im stále hrozí hladovanie.


Zdroj: Kaufland, Fairtrade Česko a Slovensko, z. s.

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk