Alza má za sebou rok rekordov

Najvyššie ročné tržby v histórií, prekonanie týždenného aj denného rekordu obratu - taký bol v Alze rok 2016. Podľa predbežných výsledkov dosiahla Alza.cz a. s. v roku 2016 rekordné tržby vo výške 644 miliónov € bez DPH. Medziročný rast predstavoval 22 percent.


„V závere roku sme prekonali týždenný aj denný rekord obratu. Viac než o milión vzrástol počet vybavených objednávok. Zaviedli sme celý rad nových služieb. Dôvera zákazníkov nás ženie stále dopredu a núti nás sa zlepšovať," uvádza Tomáš Havryluk, podpredseda predstavenstva Alzy.

 

Výrazný rast dosiahla Alza v počte zákazníkov, ktorí navštívili e-shop z mobilných zariadení. Medziročne išlo o skokový 70 % nárast.

 

Zásadnou novinkou v službách Alzy bolo zavedenie doručovania v soboty a nedele a rozšírenie otváracej doby cez víkendové dni. „Splnili sme tým vôbec najčastejšie prianie zákazníkov," dodáva T. Havryluk.

 

Rastúci záujem o virtuálnu realitu a kvalitné počítače posunul Alzu k ďalšiemu míľniku. Svoju výrobnú linku na Alza PC zostavy presunula do nových priestorov s jediným cieľom – stať sa už v roku 2017 najväčším výrobcom počítačov v ČR.
V októbri privítala Alza svojich zákazníkov v úplne nových priestoroch bratislavského showroomu. Okrem predajnej plochy rozšírila aj skladové priestory a obnovila chod Alza Drive. Ako prvý e-shop zaviedla non-stop výdaj.

 

V decembri sa potom prvej kamennej predajne dočkali tiež zákazníci mimo územia Českej republiky a Slovenska. „K otvoreniu prvej zahraničnej kamennej predajne sme smerovali od počiatku našej zahraničnej expanzie. Voľba padla na Budapešť, mimozemšťana Alza tak učíme hovoriť po maďarsky," dopĺňa T. Havryluk.

 

Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk