Coca-Cola HBC na čele nápojového priemyslu v indexoch udržateľnosti

Spoločnosť Coca-Cola HBC sa podľa aktuálne zverejnených indexov udržateľnosti Dow Jones Sustainability Indices umiestnila v nápojovom priemysle na prvom mieste na svete z hľadiska trvalo udržateľného rozvoja.


Spoločnosť získala 90 bodov, čo je o 40 bodov viac ako je priemer v tomto priemyselnom odvetví a o 3 body viac ako v predchádzajúcom roku.

 

Jeden z najdôveryhodnejších a široko uznávaných rebríčkov firiem oceňuje spoločnosť Coca-Cola HBC za jej solídnu, transparentnú a sústavnú výkonnosť v oblasti udržateľnosti. Spoločnosť sa do celosvetového hodnotenia zapojila už deviaty raz. V priebehu roka 2015 pokračovala v znižovaní svojej ekologickej stopy a dosiahla dvojciferné zníženie emisií uhlíka. Zároveň sa jej podarilo znížiť množstvo vody spotrebovanej na výrobu jedného litra nápoja a množstvo obalových materiálov, a to i napriek nárastu výroby a tržieb. Coca-Cola HBC bola v roku 2015 jednou z prvých 12 spoločností na svete, ktorá si stanovila vedecky podložené ciele znížiť emisie uhlíka. Stanovenie internej ceny vody a uhlíka v roku 2015 a prijatie záväzku zohľadňovať udržateľnosť ukazujú, ako spoločnosť podporuje svetové úsilie splniť ciele v oblasti trvalo udržateľného rozvoja prijatých Organizáciou spojených národov v praxi.

 

Coca-Cola HBC je najviac diverzifikovaným výrobcom nealkoholických nápojov systému Coca-Cola, ktorý zásobuje takmer 600 miliónov spotrebiteľov v 28-ich krajinách na troch kontinentoch. Firma investovala 8,2 mil. € (2,3 % ročného zisku pred zdanením za rok 2015) do CSR aktivít a podpory spoločnosti, pričom sa v spolupráci s viac ako 230 mimovládnymi organizáciami zameriava na 3 kľúčové oblasti: aktívny životný štýl, zodpovedný vzťah k životnému prostrediu a vode a rozvoj mládeže.

 

Hlavné údaje výkonnosti za rok 2015:

• 33 311 zamestnancov
• 43 000 dodávateľov
• 1,3 mld. EUR vynaložených na priame zákazky
• 271 mil. EUR celkovo odvedených na daniach
• 11,7 % priameho medziročného zníženia emisií uhlíka
• Energetická účinnosť sa medziročne zvýšila o 7,2 %
• 19,4 % medziročný nárast používania recyklovaných PET fliaš
• 87 % skóre angažovanosti v oblasti trvalo udržateľného rozvoja

 

Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk