Garden Gourmet uvádza vegánsku novinku
Ide o rastlinnú alternatívu tuniaka, ktorá uzrela svetlo sveta pri príležitosti Svetového dňa tuniakov. Novinka je bohatá na bielkoviny, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Vuniak je prvá vegánska „ryba“ v portfóliu značky a zároveň jeden z prvých výrobkov svojho druhu na našom trhu.
Najnovší prírastok do rodiny Garden Gourmet je vyrobený z hrachového proteínu, vďaka čomu pripadá na 100 gramov výrobku viac ako 22 gramov bielkovín! Rovnako ako skutočná ryba, aj vuniak obsahuje omega-3 mastné kyseliny, ktoré prispievajú k normálnej funkcii mozgu, správnej činnosti srdca a udržaniu normálneho krvného tlaku. Aj to je jeden z dôvodov, vďaka ktorým sa novinka pýši písmenom B na „výživovom semafore“ Nutri-Score.
V chuťových testoch uviedlo až 81 % ľudí, že vuniak chutí podobne ako jeho živočíšny náprotivok, takže je ideálny do cestovinových omáčok, šalátov, sendvičov i na pizzu. Jednoducho všade tam, kde by ste si vychutnali aj klasického tuniaka.
Uzatvárateľné sklenené balenie je na rozdiel od klasických hliníkových plechoviek znovu použiteľné, vďaka čomu je aj šetrnejšie k prírode. Obal je tak v súlade s dlhodobými ekologickými cieľmi značky, ktorá sa okrem iného zaviazala, že do konca roku 2022 bude úplne uhlíkovo neutrálna.
Novinka je dostupná vo vybraných kamenných obchodoch a online supermarketoch.
Zdroj: Nestlé