KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

PKS získala ďalší európsky grant na marketing potravín

Európska komisia odsúhlasila Potravinárskej komore Slovenska (PKS) grant vo výške 800 tisíc € z programu Európskej únie na marketing poľnohospodárskych výrobkov a potravín.


V spoločnom projekte so španielskymi asociáciami sa uchádzali v programe Sustainable EU s celkovým rozpočtom 1,5 milióna € o podporu propagácie výrobkov v rámci krajín Európskej únie. Slovenskí potravinári tak získajú možnosť uskutočňovať propagačné aktivity v sektore vína, pečiva či mliečnych výrobkov na Slovensku, v Českej republike, Poľsku a Nemecku. Ide už o druhý grant z marketingového fondu Európskej únie, prvý s celkovým rozpočtom 2,5 milióna € bol spustený v júni tohto roku a je zameraný na propagáciu slovenských potravín v tretích krajinách.


Európska únia vyčleňuje každoročne nemalé finančné prostriedky – v roku 2022 to bolo 176 miliónov €, na informačné a propagačné programy predložené organizáciami výrobcov poľnohospodárskych výrobkov a potravín z členských krajín. Program spravuje Európska výkonná agentúra pre výskum. Základným cieľom programu je zvýšiť konkurencieschopnosť agrárneho sektora EÚ a zvýšiť informovanosť spotrebiteľov o prednostiach potravinárskych výrobkov EÚ, o výrobných štandardoch a systéme kvality.


Projekt Sustainable EÚ bude zameraný na propagáciu formou účasti na výstavách, ochutnávok, propagácií v televízií a na sociálnych sieťach, ale aj výrobu propagačných materiálov. Čo sa týka skladby výrobkov, propagované budú slovenské vína, potraviny na osobitné výživové účely, mliečne výrobky a pekárenské výrobky. Koordinátorom celého projektu, ktorého trvanie bude 36 mesiacov, bude práve Potravinárska komora Slovenska.


„Projekt Sustainable EU spolu s prebiehajúcim projektom Experience EU budú nosnými projektami PKS na najbližšie roky. Sme veľmi radi, že popri vzdelávaní potravinárov, podpore inovácií, projektov trvalej udržateľnosti a príspevku k rozvoju potravinového práva na Slovensku bude mať Potravinárska komora Slovenska významnú úlohu aj v rámci propagácie potravín vyrobených v Slovenskej republike. PKS svojimi aktivitami dlhodobo ukazuje, že okrem predkladania návrhov na zlepšenie situácie pre potravinárov ide aj sama aktívne príkladom v získavaní dostupných zdrojov pre potravinárov,“ uvádza Daniel Poturnay, prezident PKS.


Ďalším krokom v rámci projektu Sustainable EU bude príprava podkladov na podpis Grantovej zmluvy a následný výber implementačnej agentúry.


Zdroj: PKS

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk