KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Na slovenský trh vstupuje prepravná sieť Palletways

Jej vstup prinesie unikátny spôsob prepravy paletizovaného tovaru v spolupráci s domácimi prepravcami.

 

Palletways

 

 

Palletways je celoeurópska sieť pôvodom z Veľkej Británie. Vznikla v roku 1994 a aktuálne už svoje služby ponúka v 24 európskych krajinách prostredníctvom viac ako 400 členov.


Využíva inovatívny obchodný model, ktorý stojí na budovaní siete regionálnych dopravcov, ktorí tak získajú možnosť rozšíriť svoje portfólio služieb o medzinárodnú dopravu. Úlohou partnerov je dopravovať paletizovaný tovar z regiónu do centrálneho skladu a späť. Z centrálneho skladu potom zásielky putujú prostredníctvom siete do celej Európy. „Vďaka nastavenému modelu je cesta tovaru po Európe efektívnejšia, rýchlejšia, ale aj lacnejšia. Partneri po zapojení do siete dostávajú možnosť rozšíriť oblasť svojho podnikania z lokálneho na celoeurópskeho dopravcu. Poskytujeme im tiež komplexné technologické a softvérové vybavenie,“ vysvetľuje Marek Ondrejčák, country manager Palletways Slovakia.


Palletways svojim partnerom poskytuje modernú digitálnu platformu, vďaka ktorej majú detailné údaje o svojich zásielkach, platbách, či nákladoch. Patrí k nej aj mobilná aplikácia, ktorá zároveň slúži aj na potvrdenie prevzatia zásielky. Sieť ponúka vďaka inovatívnemu prístupu širokú škálu ekonomických, alebo prémiových služieb, a to nie len pre B2B zákazníkov. Ich súčasťou je doobedné doručovanie, doručenie v dohodnutom časovom okne či informovanie o predpokladanom čase dodania v rozmedzí dvoch hodín (ETA). Zákazníci siete majú tiež k dispozícií službu na sledovanie zásielky.


„V sieti Palletways používame moderné informačné systémy. V rámci európskeho trhu s paletizovaným tovarom sme prišli ako prví s informovaním zákazníkov o odhadovanom čase príchodu zásielky,“ vysvetľuje M. Ondrejčák. Spoločnosť má v pláne na Slovensku spolupracovať minimálne so siedmimi dopravcami. „Lokálnych partnerov v niektorých regiónoch stále hľadáme,“ dodáva M. Ondrejčák.

 

Zdroj a foto: Palletways

 

PR 

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk