KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Bonami rozbieha vlastnú dopravu po Bratislave

Po úspechu na českom trhu expanduje e-shop Bonami na Slovensko so službou Bonami Kuriér. Plánuje tu otvoriť aj kamennú predajňu.

 

bonami v


Bonami, online predajca nábytku, dekorácií a potrieb do domácnosti rozširuje túto službu zatiaľ do Bratislavy a okolia. Služba Bonami Kuriér zabezpečí pre Bratislavu, Senec, Pezinok a okolie prepravu tovaru z centrálneho skladu v Jenči pri Prahe. Ide najmä o nadrozmerné zásielky alebo nábytok, ktorý dvojčlenná posádka vynesie na požadované poschodie, vykoná základnú montáž a zabezpečí tiež odvoz a ekologickú likvidáciu obalov či starého nábytku.


Dodávková flotila, ktorá teraz rozváža nadrozmerné produkty v Česku, obslúži 50 percent objednávok tohto druhu. Na Slovensku a následne i v Maďarsku očakáva CEO spoločnosti Pavel Vopařil podobný priebeh. Bonami za posledné tri mesiace zaznamenalo rast porovnateľný s predvianočnou sezónou, ľudia začali viac nakupovať online. Bonami teda aj naďalej investuje do rozvoja spoločnosti, pridáva a skvalitňuje svoje služby.


Voľba zákazníka


„Vzhľadom na výnimočné rozbehnutie služby v Čechách sme urýchlili expanziu vlastnej dopravy aj do ostatných krajín. Veľkou motiváciou je pre nás skrátenie času doručenia s možnosťou už dvojhodinových doručovacích slotov a zníženie rizika poškodenia tovaru. Od Bonami Kuriéra si sľubujeme ešte lepší zákaznícky komfort,” komentuje logistickú expanziu P. Vopařil. Kľúčovým benefitom sú podľa jeho slov práve spomínané časové okná pre zákazníkov, ale aj lepšia kontrola kvality služby, ktorú môže Bonami po celý čas sledovať a v prípade akéhokoľvek problému okamžite zasiahnuť. Tento model spustia na všetkých kľúčových trhoch – teda okrem Prahy a Bratislavy tiež v Budapešti.


Zákazník si môže zvoliť, či chce tovar doručiť čo najskôr (už od druhého dňa po prijatí objednávky), alebo si môže vybrať konkrétny doručovací deň. Ešte pred samotným doručením (minimálne deň vopred) upresnia operátori Bonami pomocou e-mailu a SMS dvojhodinové časové okno, počas ktorého môže svoj tovar očakávať.


Otváranie predajne


Okrem vlastnej dopravy sa Bonami púšťa aj do ďalších offline aktivít. Postupne otvára svoje kamenné predajne, ktoré slúžia nielen ako showroom, ale tiež ako výdajňa, predajňa a poradenské miesto.


„Náš prvý obchod sme otvorili v máji v Prahe v nákupnom centre Černý Most a už teraz môžem potvrdiť, že šlo o krok správnym smerom. Ide o veľmi žiadaný doplnok k online predaju a súčasť našho omnichannel konceptu,” upresňuje P. Vopařil s tým, že kombináciu online a offline predaja chce čo najskôr rozbehnúť i na ďalších kľúčových trhoch, teda v Bratislave a Budapešti.


Spolupráca s dizajnérmi


Bonami je online platformou s ponukou prémiového nábytku, dekorácií, módnych doplnkov, darčekov, hračiek aj potrieb pre celú domácnosť a záhradu. Spoločnosť bola založená v roku 2013 Václavom Štruplom a je súčasťou českej investičnej skupiny Miton. Z pôvodného modelu časovo obmedzených predajných kampaní prešiel eshop Bonami na stálu ponuku. Tá je pravidelne dopĺňaná novými produktami s viac ako 25 000 položkami v sklade.


Bonami spolupracuje s top dizajnérmi a dodávateľmi tovaru z celého sveta vrátane Českej a Slovenskej republiky. V portfóliu zákazníci nájdu napríklad značky Karup, Lyon Beton, Woodman, Hübsch či prespanok.sk. V roku 2020 spoločnosť rozšírila ponuku o drogistické výrobky, kategóriu starostlivosť o domácnosť a spustila vlastnú prepravu tovaru. Bonami pôsobí v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Poľsku.

 

 

Zdroj a foto: Bonami

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk