KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Globus otvoril v Prahe unikátny koncept Fresh

Menší koncept Globus Fresh pribudol v pražskom Pankráci. Pod jednou strechou ponúka koncentráciu gastronómie, čerstvých pultov a predajne čerstvých potravín.

 

globus fresh v

 

Zákazníci sa môžu slobodne pohybovať medzi reštauráciou, čerstvými pultami, barmi a predajňou, ktoré tvoria jednu platobnú zónu. Plynulosť prevádzky zabezpečujú online objednávky na pultoch aj samoobslužné pokladne pre záverečné platenie.


„Približujeme sa viac do rezidenčných oblastí a aj s ponukou toho najlepšieho čo máme. To je naša cesta, ako osloviť nových aj existujúcich zákazníkov,“ povedal Hans-Jörg Bauer, kontateľ Globus ČR.

 

Hlavný priestor nového Globusu Fresh tvorí obsluhovaná reštaurácia, ktorá ponúkne raňajky, obedy aj večere. V ponuke bude denne i vegetariánske menu alebo sladké jedlá. Fresh má vedľa reštaurácie bufetovú zónu a kaviareň s kávovým barom. Reštaurácia aj kaviareň ponúka ekologické riešenie obalov pre odnos jedál a nápojov, tzv. zálohovaný systém „otoč pohár“ a „otoč misku“.

 

globus fresh1

 

Mäsiar a pekár na jednom mieste


Globus do nového pankráckého Freshu preniesol aj svoju vlastnú výrobu, z ktorej pochádzajú produkty Poctivej výroby Globus. Zákazníci uvidia, ako cukrárky pripravujú zákusky a ako sa pečie od základu čerstvé pečivo. Každodenná ponuka čerstvých výrobkov bude v tejto prevádzke široká. Veľký výber poskytne aj mäsiarstvo, kde si môžu zákazníci nechať pripraviť porcie mäsa podľa vlastnej potreby.

 

„Suroviny aj výroba potravín bude ľuďom neustále na očiach. Všetko je autentické a zároveň zážitkové,“ hovorí za Globus Ivan Blažek, vedúci nových formátov. Okrem gastronómie a pultov s čerstvými výrobkami ponúka Fresh aj menšiu samoobslužnú predajňu s veľkým výberom alternatívnych potravín zo sekcie Zdravý svet, nechýba ani základný drogistický sortiment.

 


Slobodne a moderne


Priestor, ktorý je záujemcom k dispozícii denne, je prepojený do jednej platobnej zóny. Zákazník prejde priestor s internou Fresh kartou, na ktorú obsluhu načíta v priebehu návštevy konzumáciu aj zakúpený tovar na pultoch, sortiment z predajne potom naskenuje na samoobslužných podkladniciach. K dispozícii sú zákazníkom tiež klasické pokladnice s obsluhou. Platba bude vždy iba jedna finálna. Zákazník ju môže uskutočniť hotovosťou, bezkontaktne, ale aj gastrolístkami, vrátane elektronických.

 

„Globus Fresh je po stránke IT systémov pre nás iným vývojovým stupňom, pre ktorý bola treba nájsť úplne nové riešenia,“ hovorí H. Bauer, konateľ Globusu.

 

globus fresh2

 

Globus Fresh bude oproti hypermarketu vždy menším formátom. Koncepty Globus Fresh pritom nemusia byť vždy rovnakej veľkosti ani nebudú podobné skladbou sortimentu. Prvý Globus Fresh bol otvorený v Česku v Pardubiciach Dubině, ide o pultovú predajňu, ktorá je na ploche 165 m2.

 

Zdroj a foto: Globus

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk