KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Kancelária, v ktorej sa budete cítiť dobre

Kancelária je reprezentatívna miestnosť, v ktorej strávite až tretinu každého pracovného dňa. Väčšinou je zariadená stroho a funkčne, ale je dôležité, aby ste sa v nej cítili dobre, boli kreatívni a prinášali výsledky.

 

Len spokojný zamestnanec svoju prácu odvedie dobre a práca ho naozaj baví. Poďte sa s nami pozrieť, ako si čo najefektívnejšie zariadiť kanceláriu, aby vám práca išla pekne od ruky.

 

Plagát horská cestička umiestnený nad pracovným stolom

 Foto: Dovido.sk

 

Steny nemusia zívať prázdnotou


V kanceláriách prevláda biela a jemné zemité pastelové farby. Sú neutrálne a nepôsobia rušivo. Svetlá modrá na stenách pôsobí relaxačne, svetlo zelená zasa upokojuje a podporuje kreativitu. Výborným prvkom na oživenie kancelárie sú plagáty. Vyberte si plagát, ktorý vás povzbudí a na ktorý sa v priebehu dňa vždy radi pozriete. Aj na pracovné návštevy majú plagáty pozitívne účinky. Na správne zvolený plagát minimálne jedným slovkom zareaguje každý. Uvoľní atmosféru a vy sa v úvode komunikácie máte čoho chytiť.

 

Plagát vtáčiky na konári

 Foto: Dovido.sk


Čo v dobre zariadenej kancelárii nesmie chýbať


Za pracovným stolom trávite väčšinu svojho pracovného času. Vyberte si stôl, na ktorý uložíte všetko, čo pri práci potrebujete. Minimálna šírka stola by mala byť 140 cm, hĺbka 70 cm a výška pracovnej dosky 75 cm. Zlá výška stola má na svedomí nesprávne držanie tela pri sedení a bolesť ramien a chrbtice. Priestor medzi stolom a sedadlom stoličky sa pohybuje v rozpätí 22 – 27 cm. Sadnite si tak, aby ste neboli pri stole veľmi blízko, ale ani príliš ďaleko.


Keď v kancelárii prijímate aj pracovné návštevy zvoľte rohový stôl. Ľahko ho rozdelíte na pracovnú a formálnu časť. Na stole by mal vládnuť poriadok, aby vás nečakaná návšteva nepríjemne neprekvapila. Umiestnite ho čo najďalej od dverí tak, aby ste na ne dobre videli. Od stola by ste mali mať pod palcom celý kancelársky priestor. Musíte vedieť, čo sa vo vašom okolí deje.

 

Úložného priestoru nikdy nie je dosť


Na stôl uložte len to, čo k práci nevyhnutne potrebujete. Na ostatné veci využite kancelársky nábytok, regále a kontajnery na kolieskach. Získate úložný priestor, ktorý budete mať stále po ruke. Nábytok umiestnite čo najbližšie k sebe, aby ste na všetko dosiahli a nemuseli často vstávať zo stoličky. Poriadok sa vám bude v kancelárii udržiavať oveľa ľahšie a vyhnete sa neprehľadným kopám dokumentov na pracovnom stole. Nezabudnite na skrinku alebo šuplík na kľúčik. Sú pracovné záležitosti, o ktorých nemusí každý vedieť.

 

Plagát púpava s rannou rosou v kancelárii

 Foto: Dovido.sk

 

Stôl a nábytok vyberajte v rovnakej kvalite a farebnom prevedení, aby vás pohľad na ne nevyrušoval. Nadčasová kancelárska zostava vám bude robiť spoločnosť roky. V prípade potreby ju ľahko doplníte. K dispozícii sú rôzne časti kancelárskeho nábytku, z ktorého vytvoríte množstvo variácií. Vytvorte si kancelársky nábytok na mieru. Jeho súčasťou môže byť aj stojan na kvety. Vložte doň živú izbovú rastlinu a vneste do kancelárie trochu prírody. Vás upokojí a kanceláriu príjemne oživí.


Kancelárska stolička pre vaše pohodlie


Kvalitná ergonomická kancelárska stolička vám zabezpečí pohodlie a správne sedenie pri práci. Každý je iný. Stolička sa vám musí prispôsobiť. Sedadlo má byť dostatočne široké, pohodlné a anatomicky tvarované. Sedíte na ňom skoro celý deň. Sklon stoličky a výšku opierok na ruky prispôsobte svojej výške. Kancelárska stolička musí niečo vydržať. Jej nosnosť sa najčastejšie pohybuje od 120 do 130 kg. Najlepšie bude, keď sa vám ju pred kúpou podarí vyskúšať.

 

Pohodlná kancelárska stolička

 Foto: Unsplash.com


Svetla v kancelárii nikdy nie je dosť


Osvetlenie je v kancelárii veľmi dôležité. Doprajte si čo najviac denného svetla. Keď to nie je možné, využite jemné tlmené svetlá, ktoré navodzujú príjemnú atmosféru. Kombinujte viac druhov osvetlenia. Dobrou voľbou sú bodové svetlá rozdelené do viacerých svetelných zón. Zažnite len v tej časti, ktorú práve potrebujete osvetliť.


Vytvorte si pracovný priestor, v ktorom sa budete cítiť dobre a v práci sa vám bude dariť. Skúste to!

 

Článok bol pripravený v spolupráci s eshopom Dovido.sk

 

PR

 

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk