KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Trendy slnečné okuliare: Pripravte sa na slnečné dni

Leto je tu a s ním aj dni plné slnka. Nastal ideálny čas na preskúmanie trendov v oblasti slnečných okuliarov. Či vybiehate na pracovný obed, podvečerný event alebo sa oddávate chvíľam voľna na dovolenke, vhodný výber okuliarov vám dodá štýl, pocit luxusu, ale aj ochráni vaše oči. Ktoré si vybrať?

 

zalando.sk okuliare v

 

Výber slnečných okuliarov by ste rozhodne nemali podceňovať. Ide nielen o módny doplnok, ale aj ochranu očí pred svetlom a UV žiarením. Pri výbere preto vždy prihliadajte na črty svojej tváre. Ak máte napríklad výrazné lícne kosti a čeľusť, zvoľte rám s jemnejšími a oblými hranami. Naopak, ak je vaša tvár okrúhla či oválna, bude vám najlepšie sedieť štvorcový alebo obdĺžnikový rám, ktorého ostrejšie hrany vytvoria ilúziu hranatejšieho vzhľadu.

 

Pánske slnečné okuliare nebývajú taký problém, keďže väčšina mužov siahne po osvedčenom štýle pilotiek či klasickom štvorcovom tvare okuliarov Ray-Ban. No pri dámskych okuliaroch je toho na výber už omnoho viac. Do ktorého páru sa vyplatí toto leto investovať?

 

Pastelové farby

Pastelové farby sú klasika. Pýtate sa, aký odtieň vám bude sedieť najlepšie? Pre blond, ryšavky a bledšie typy je najvhodnejšia svetlá ružová, jemná modrá alebo zelená v mätovom odtieni. Brunetky majú výhodu a svedčať im bude takmer každá farba. Na tmavších typoch zase dobre ukáže žltá a jemná fialová.

 

Štýl 70. rokov

70. roky priali slnečným okuliarom s veľkým rámom cez pol tváre. Teraz sa tento trend vracia a na výber toho máte naozaj veľa. Vyskúšajte tzv. butterfly tvar a výrazný hrubý rám, ktorý zjemní črty tváre. Hľadajte však okrúhlejšie rámy v neutrálnych metalických a bledých odtieňoch.

 

Výrazný rám

Slnečné okuliare s výrazným rámom, ktoré nejde prehliadnuť, sú skvelým prostriedkom, ako outfitu dodať šmrnc. Aby ste z tohto trendu vyťažili čo najviac, ponechajte zvyšok outfitu jednoduchý – obľúbené džínsy v kombinácii s jednoduchou hodvábnou blúzkou či košeľou budú dokonalé.

 

Hranatý tvar

Hranaté slnečné okuliare sú populárnou voľbou a nedá na ne dopustiť nejedna celebrita. Tento rok sú in hranaté hrubé rámy s prednými a bočnými stranami vyhotovenými v nápaditých detailoch a kontrastných farbách. Pri okrúhlej tvári dajte prednosť štvorcovému tvaru, pretiahnutejšiu tvár krásne vybalansuje obdĺžnikový tvar rámu.

 

Športové okuliare

Tento rok sú trendom aj okuliare v športovom štýle. Od oversized až po elegantné. Ak hľadáte niečo športovejšie, čo sa osvedčí pri športe aj v meste, nie je lepšieho trendu. Okuliare môžu byť centrom pozornosti. Vyskúšajte zrkadlové šošovky, nadrozmerné rámy alebo štýl masky.

 

Zdroj: Zalando

Foto: Unsplash

 

PR

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk