KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Potrebujete vysokozdvižný vozík len na pár dní?

Môžete si ho výhodne prenajať. Špičkovú manipulačnú techniku totiž nemusíte vlastniť, ak s ňou nepracujete na dennej báze.

 still igo neo v


V súčasnej rýchlej dobe, ktorá kladie veľký dôraz na efektívnosť, je mimoriadne dôležitá spoľahlivá manipulačná technika s prvotriednym servisom. Predstavuje však značné investície, ktoré majiteľ prevádzky nemusí mať k dispozícii alebo sa mu neoplatí rozširovať vozový park natrvalo. V takýchto prípadoch je praktickým a výhodným riešením prenájom. Vysokozdvižný vozík, alebo aj iné typy techniky, si môžete prenajať aj na jeden deň. Experti dokážu podľa požiadaviek zákazníka vždy promptne poradiť, aký typ sa hodí do konkrétnej prevádzky alebo do exteriéru.


Sezónne riešenie


Ak sa majiteľ skladu alebo maloobchodnej prevádzky rozhoduje medzi kúpou a prenájmom vysokozdvižného vozíka, pomôže mu, ak si dá dokopy základné fakty.


„V prvom rade je potrebné zamyslieť sa nad frekvenciou využívania vozíka. Treba zvážiť, či ho zákazník potrebuje len počas konkrétnej príležitosti alebo sezóny, alebo bude jeho využitie pravidelné. Nepotrebuje si kupovať stroj, ak by mal byť dlhší čas odstavený,“ hovorí Andrej Král, vedúci predaja a prenájmu jazdenej techniky spoločnosti STILL. Sezónnosť rozhoduje. „Napríklad v prípade obchodných reťazcov, ktoré potrebujú posilniť počet vozíkov pred sviatkami. Výrobcovia nápojov majú silné leto a predvianočné obdobie, priemysel má zase sezónu na jeseň a v zime. Práve preto vznikla služba prenájmu techniky, aby sme dokázali reagovať na aktuálne potreby firiem. Prenájom vozíka je finančne výhodným a rozumným riešením,“ objasňuje A. Král. Časté sú tiež prípady sezónneho nárastu prenajímania manipulačnej techniky v prípade spracovateľských firiem. A to najmä, ak je potrebné doplniť či vytvoriť vozový park v období inventúr, kontrol a plánovaných údržieb.


Okamžitá pomoc


Prenájom môže pomôcť aj v prípade technickej poruchy vozíka. Zo dňa na deň môže mať firma prenajatú náhradu za pokazenú techniku a nemusí riešiť problém, kdečo najrýchlejšie vziať financie na kúpu nového. Krátkodobý prenájom manipulačnej techniky je aj v tejto situácii optimálnym a pohodlným riešením. Avšak vozík je možné prenajať si aj na dlhšiu dobu. „Nájomca platí len za konkrétne obdobie, počas ktorého prenájom trvá. Môže to byť deň, týždeň alebo niekoľko mesiacov, ale aj rokov. Zároveň nehrozí žiadne časové oneskorenie, ktoré sa v prípade výroby nového vozíka môže stať nepríjemným faktom. Vozíky určené na prenajatie sú pripravené k expedovaniu okamžite,“ hovorí A. Král zo STILL-u. Prenájmom tak majiteľ firmy vyrieši situáciu ihneď a financie, ktoré neinvestoval do kúpy novej manipulačnej techniky, môže využiť vo firme inak. S prenajatým vozíkom tiež odpadajú platby za poistenie, údržbu a servis nového vozíka, to všetko je už zahrnuté v poplatku za prenájom. Prenajatú techniku si klient odvezie sám alebo mu ju prenajímateľ dopraví priamo na určené miesto. Navyše, v súčasnosti si už zákazník dokáže veľmi jednoducho nakonfigurovať vozík, aký potrebuje, cez internetovú stránku, kde veľmi rýchlo zistí všetky informácie, koľko ho celkový prenájom bude stáť.

 

 

Široká ponuka: vozíky aj ťahače


Firma či podnikateľ si môže prenajať rôzne druhy manipulačnej techniky. Experti vedia odporučiť, aj podľa špecifikácie prevádzky a požiadaviek na výkon, najvhodnejší typ stroja. Ochotne prídu priamo do skladovacej prevádzky alebo je možné kontaktovať ich telefonicky či emailom. Spoločnosť STILL má momentálne v ponuke na prenájom 350 kusov manipulačnej techniky. „K dispozícii sú ručné vedené vysokozdvižné a nízkozdvižné vozíky, retraky, zakladače, ťahače a inteligentné ťažné súpravy. Zákazník si môže vybrať aj podľa pohonu vozíka - elektrický, plynový alebo dieselový.“ V ponuke na prenájom je aj špeciálne príslušenstvo a pomocné prvky, ako prídavné zariadenia na nastavenie rozostupu vidlíc, špeciálne vidlice alebo viaceré typy zverákov. Pri potrebe viaczmennej prevádzky je možné prenajať si aj viac kusov batérií do elektrických vozíkov, opäť aj s príslušenstvom. Veľkou výhodou je, že všetko, čo zákazník potrebuje k prenajatej technike, nájde pod jednou strechou. Prenájom manipulačnej techniky je skvelou možnosťou ako pracovať s kvalitnými strojmi s najmodernejšími technológiami. Firma sa tak nemusí uspokojiť s lacnejšími alternatívami, len aby vozík vlastnila. Často je prenájom špičkovej kvality lepšou voľbou,“ dodáva A. Král zo spoločnosti STILL.

 

Príprava podujatí


Mnohé firmy organizujú rôzne typy kultúrnych, športových alebo iných spoločenských podujatí, na ktorých prípravu využívajú aj manipulačnú techniku. V takýchto prípadoch je prenájom vozíkov taktiež veľmi výhodným riešením. Odborníci dokážu podľa opisu požiadaviek a podmienok terénu ponúknuť najvhodnejšie stroje. Spoločnosť STILL tak nedávno poskytla vozíky organizátorom známeho Bratislava ČSOB Marathonu, ktorí ich využili na prípravu populárneho eventu v hlavnom meste počas prvého aprílového víkendu. „Naša technika je prvotriednej kvality, je na ňu spoľahnutie, má skutočne široké využitie a sme radi, ak sa zapája do príprav špičkových podujatí,“ dodáva A. Král.

 

still csob


Zdroj a foto: STILL

 

PR 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk