KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Spoločnosť P3 Logistic Parks rozširuje svoje portfólio

Rozšírením o približne 48 % reaguje na zvýšený dopyt v odvetví logistiky počas roku 2020.

 

p3 v

 

V roku, v ktorom ľudia, firmy a spoločnosť zažívali bezprecedentné výzvy, odvetvie logistiky zotrvalo v silnom postavení a udržalo si potrebnú infraštruktúru. P3 v roku 2020 uzavrela dve veľké akvizície, Maximus a Matrix, v celkovej hodnote približne 1,5 mil. m2 hrubej prenajímateľnej plochy. Počas roku 2020 sa portfólio spoločnosti P3 navýšilo o zhruba 48 %, na skoro 6,5 mil. m2 hrubej prenajímateľnej plochy.


„Počas celého trvania pandémie spĺňalo odvetvie logistiky dôležité funkcie v spoločnosti,“ uvádza Peter Jánoši, výkonný riaditeľ P3 Logistic Parks a dodáva: „V týchto nezvyčajných časoch má P3 dôležitú pozíciu pri podpore tejto nevyhnutnej infraštruktúry. Aj naďalej sa snažíme o identifikáciu príležitostí pri akvizíciách a ich rozvoji, pričom vyhľadávame partnerskú spoluprácu s našimi objednávateľmi a komunitami, aby sme v budúcnosti boli silnejší a lepšie pripravení.“

 

Developerské aktivity sú aj naďalej jedným z kľúčových aspektov rastu spoločnosti P3. Za uplynulých 12 mesiacov spoločnosť P3 dokončila zhruba 600 000 m2 nového rozvoja pre nových aj vracajúcich sa zákazníkov, ako sú spoločnosti Amazon, Mercedes-Benz, TEDi, PepsiCo, DHL a InPost.


„Medzi hlavné udalosti v kategórii developerských projektov patrí odovzdanie skladu G+3 s rozlohou 190 000 m2 pre spoločnosť Amazon v meste Castelguglielmo na severe Talianska,“ uvádza Jean-Luc Saporito, spolupôsobiaci riaditeľ pre rozvoj (co-CDO) spoločnosti P3. „Zároveň sme začali s výstavbou skladu s rozlohou 98 000 m2 v holandskom regióne Echt, so zameraním na najvyššiu úroveň certifikácie BREEAM „Outstanding“. Pokračujeme s investíciami do hnedých priemyselných parkov, pričom sme ohlásili akvizíciu 40 hektárového pozemku v centre Ostravy, tretieho najväčšieho mesta Českej republiky.“


Po vzore globálnych trendov sa zloženie portfólia P3 naďalej rozvíjalo smerom k elektronickému obchodovaniu a maloobchodným prevádzkovateľom. K 31. decembru 2020 sa približne 30 % P3 portfólia venovalo maloobchodnej činnosti a elektronickému obchodovaniu. Je to priamo v súlade so stratégiou P3 na rozvoj skladových nehnuteľností v strategických lokalitách, v blízkosti populačných centier, z ktorých niektoré P3 klasifikuje ako mestskú logistiku.


P3 Logistic Parks na Slovensku


P3 Logistic Parks pokračoval v rozširovaní svojho portfólia logistických nehnuteľností aj na Slovensku. Slovenská pobočka P3 Logistic Parks v rámci akvizície Maximus zastrešuje rozvoj získaných nehnuteľností na Slovensku a v Rakúsku. Prvou významnou investíciou po akvizícii bola májová expanzia a rozširovanie logistického parku v Bruck an der Leitha pre klienta WLS - Weindel Logistik Service. Do slovenského portfólia priniesla zase park v Senci.


Vo svojich aktivitách pokračovala spoločnosť P3 Logistic Parks aj na východe Slovenska, kde developer ešte v roku 2019 začal s výstavbou parku P3 Košice v Novej Polhore. Ten je zároveň jedným z najnovších logistických centier z portfólia P3 Logistic Parks a prvé centrum na východe Slovenska.


„Dokončenie prvej fázy výstavby parku P3 Košice a takmer plná obsadenosť v rámci nášho slovenského portfólia nás motivuje k ďalšiemu rastu a aktívnej príprave ďalších lokalít na okamžitú výstavbu. Súčasne počítame s rezervami pri pozemkoch a voľných plochách tak, aby sme si zachovali kontinuitu pri uspokojovaní budúcich požiadaviek našich klientov. V parku P3 Košice sme pripravení začať s okamžitou výstavbou ďalších dvoch hál v celkovej výmere približne 70 tisíc m2,“ uzatvára P. Jánoši.


Zdroj a foto: P3 Logistic Parks

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk