KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Nebojte sa digitalizovať!

Známa poučka hovorí, že základným účelom podnikania je dosahovať zisk. To je však možné len vtedy, ak ponúkame kvalitné služby a produkty o ktoré naši súčasní, ako aj potenciálni klienti majú záujem. A súčasne, dokážeme ich ponúknuť lacnejšie a kvalitnejšie ako konkurencia. Uvedomujem si, že v dnešných časoch, to nie je vôbec jednoduché. O to viac je dôležitejšia digitalizácia a efektívna správa firemných dokumentov, ktorej výsledkom je zrýchlenie cesty produktov k zákazníkovi, rast konkurencieschopnosti, produktivity či úspora nákladov. Nebojte sa preto digitalizovať. Je to spôsob ako získať konkurenčnú výhodu a vaše podnikanie môže začať skutočne prekvitať.

 

Viaceré spoločnosti argumentujú, že nemajú kapacity investovať čas, energiu a financie na digitalizáciu a efektívnejšiu správu dokumentov. Efektívna správa a digitalizácia nie je podľa mňa otázka peňazí. Existujú predsa nástroje a riešenia, ktorá stoja iba niekoľko eur. Uvediem vám aj názorný príklad. Materskú školu v Detve, podobne ako množstvo iných škôl na Slovensku, dlhodobo trápili problémy s evidenciou dochádzky a zastupovania učiteľov. Všetko sa zaznamenávalo iba do papierového zošita. Odpracované hodiny počas zastupovania, ktoré z nepozornosti neboli zapísané v tomto zošite, tak často nesedeli a spôsobovali riaditeľke školy na konci mesiaca prácu navyše.

 

Riešením sa stalo evidovanie dochádzky prostredníctvom odtlačkov prstov na ich školskom multifunkčnom zariadení, ktoré doposiaľ používali iba na tlač, kopírovanie a skenovanie. Údaje zo systému sa pritom automaticky importujú do mzdového systému materskej školy. Zaznamenaná dochádzka učiteľov tvorí presný podklad pre mzdové oddelenie. Účtovníčka tak už nemusí „pátrať“ kto zastupoval vyučovanie, alebo kto a kedy odišiel z práce. Hlavnou výhodou tohto riešenia je aj to, že systém nepotrebuje žiadne zdĺhavé inštalácie, nevyžaduje žiadne dodatočné investície do servera alebo sieťovej infraštruktúry.

 

Materská škola tak s riešením nemá vysoké prevádzkové náklady. Celý projekt dochádzkového systému stojí materskú školu v Detve len niekoľko desiatok eur mesačne.

 

Materská škola v Detve sa nebála a rozdiel spoznala okamžite. Keď to dokázala materská škola s obmedzeným rozpočtom, tak to dokážete aj firma! Stačí odhodlanie a chuť zmeniť veci k lepšiemu.

 

Tomáš Zverbík, Konica Minolta Slovakia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk