KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Leto láka na „casual“ štýl

Striktný dress code v letných dňoch v mnohých spoločnostiach strieda menej formálny biznis casual alebo smart casual štýl obliekania. V sparných dňoch je pohodlnejší, dáva voľnosť farbám a strihom, vyhovie aj na večerný koktejl, neformálny obed či večeru pre utuženie obchodných vzťahov. Čo by v pánskom letnom šatníku nemalo chýbať?

 

ozonee titulna

 

Ak to kultúra spoločnosti, pre ktorú pracujete, dovoľuje, tmavé obleky, košele a kravaty, môže v lete vystriedať niečo ležérnejšie. Stačí zopár základných ľahko kombinovateľných kusov oblečenia a doplnkov, vďaka ktorým si zachováte štýl aj v horúcich letných dňoch.

 

Biznis casual verzus smart casual


Košeľa, nohavice a k tomu ladiace topánky. To je základ pre biznis casual štýl. Vo formálnejšom prostredí zvoľte oblekové nohavice a košeľu, v menej formálnych siahnite po chino alebo khaki nohaviciach, polo tričku alebo jednofarebnom tričku a topánkach z priedušného materiálu. Vhodné sú napríklad mokasíny z kože alebo semišu. Pri výbere uprednostnite striedme vzory, jednotlivé kusy oblečenia sa vám budú ľahšie kombinovať. Štýlový letný outfit môžete napríklad vytvoriť výberom nohavíc s jednoduchým károm. Efektne k nim sadne biele alebo čierne tričko, prípadne jednofarebné polo tričko. Nezabudnite ani na ľahké kúsky na vrstvenie, využijete ich pri chladnejšom počasí alebo na večerné posedenia. Postačí letné sako alebo jednofarebný ľahký sveter.

 

Smart casual štýl púšťa do šatníka aj rifle a odvážnejšie vzory. Ak pracujete v menej formálnych firmách či na kreatívnych pozíciách, prostredníctvom oblečenia môžete nechať vyniknúť vašu osobnosť, máte príležitosť odlíšiť sa. Farebnejšiu košeľu či tričko s pútavým vzorom alebo s nápisom vyvážte jednofarebnými nohavicami v zladenom odtieni. Obľúbenou voľbou sú opäť chino a khaki. Na košeli ležérne vyhrňte rukávy. Okrem mokasín do outfitu zapadnú aj minimalistické jednofarebné tenisky. Vhodnými kúskami na vrstvenie sú ľahké letné sako či kardigán, vďaka ktorému bude prípadný odkaz na tričku či vzor na košeli pekne vynikať. Vrstvy pre chladnejšie počasie voľte v neutrálnych farbách, budú sa vám ľahšie kombinovať s ostatným oblečením. Podobne uvažujte aj pri doplnkoch, vsaďte na jednoduchosť.

 

Je čas pre svetlejšie farby a priedušné materiály

 

Béžová, krémová, biela, svetlomodrá, svetlosivá či svetlohnedá, letným šatníkom dominujú svetlé farby, okrem iného aj preto, že neabsorbujú toľko svetla a tepla. Pôsobia odľahčene a sviežo. Pri výbere letných kúskov myslite aj na materiálové zloženie, zvoľte také, ktoré vám poskytne pohodlie, no zároveň zachová štýl. Trendom je stále štíhlejšie a priliehavejšie oblečenie, o to viac dbajte na to, aby bolo z vhodného priedušného materiálu. Ideálna je bavlna alebo kombinácia bavlny a ľanu. Ladiť by mali aj doplnky. Opasok by mal zodpovedať farbe topánok a ak radi nosíte hodinky, mali by ste s nimi zladiť aj tie. Nezabudnite ani na štýlové slnečné okuliare, ktoré doladia celkový vzhľad do letnej dokonalosti.

 

Váš letný šatník, nielen do práce, ale aj pre trávenie voľného času môžete osviežiť výberom oblečenia v e-shope Ozonee.

 

Zdroj a foto: Ozonee

 

PR

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk