KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Investícia do budúcnosti. Recyklomaty pomôžu obchodom aj zákazníkom

Investícia, ktorá sa obchodníkom oplatí. Takto charakterizujú experti z oblasti recyklácie automaty na zálohovanie jednorazových obalov. Presne také budú už čoskoro fungovať aj v predajniach na Slovensku.

 recyklomaty

 

Obchodníci musia byť pri výbere systému zálohovania ostražití. Podstatné je, aby bol celý proces recyklácie PET fliaš a plechoviek efektívny, praktický a jednoduchý pre zamestnancov predajní, a najmä pre zákazníkov.


Maloobchodné prevádzky, ktoré majú nad 300 m2, budú musieť od 1.1.2022 zálohovať prázdne obaly. Slúžia na to recyklačné automaty, ktoré si obchodníci môžu už teraz zaobstarať. Prevádzky, v ktorých recyklomaty nainštalované nebudú, musia zber a spracovávanie jednorazových obalov vykonávať manuálne.


Recyklomaty sa postarajú o celý proces


„Pre obchody je ručný zber obalov nepraktický a neefektívny. Takýto spôsob zaberá zamestnancom veľa času a zákazníci musia obaly odovzdávať priamo pri pokladniciach,“ uvádza Roman Postl, konateľ spoločnosti TOMRA Collection Slovakia.


Práve TOMRA sa v spolupráci s rôznymi obchodníkmi zo slovenského trhu pripravuje na spustenie zálohovania. Recyklomaty tejto spoločnosti sú známe po celom svete, nájdeme ich približne 80 000 v 40 krajinách. Roky skúsenosti, ktoré experti tohto globálneho lídra v oblasti recyklovania a zálohovania nazbierali, ukazujú priame výhody investície do systému recyklačných automatov.

 

„Vďaka zhromažďovaniu obalov na jednom mieste sa šetrí predajný priestor obchodu, jednotlivé úlohy sú automatizované a tým sa šetrí pracovná sila. Zároveň je aj vrátenie zálohy zákazníkovi, vďaka automatu, bezchybné,“ vysvetľuje R. Postl.


Recyklomaty okrem toho disponujú viacerými užitočnými vlastnosťami. Prijímajú, rozpoznávajú, triedia, znehodnocujú, skladujú a navyše reportujú a zúčtujú vrátenie zálohy. Zároveň zabezpečujú v reálnom čase pravidelné užitočné analýzy. TOMRA zároveň garantuje preventívny servis aj odbornú podporu.

 

recyklomaty TOMRA


Výhoda oproti konkurencii


„Máme vyškolených technických pracovníkov, ktorí sa budú o recyklomaty starať priamo v predajni. Zároveň sú schopní na diaľku alebo priamo v predajniach poskytovať obchodníkom podporu prakticky kedykoľvek,“ dopĺňa Juraj Otta, komerčný riaditeľ TOMRA.


Recyklomaty samozrejme znamenajú pre obchodníka počiatočnú investíciu v podobe nákupu strojov a celého systému. Okrem okamžitých výhod sa však tieto peňažné vklady vrátia aj z dlhodobého hľadiska.

 

Dlhodobé skúsenosti zo zahraničia totiž ukazujú aj ďalšie pozitíva spoľahlivých automatov. Napríklad v krajinách Škandinávie sa až takmer 79 % zákazníkov rozhodne vrátené zálohy minúť opäť v predajniach s potravinami. Zároveň sa takmer 44 % zákazníkov vracia do tých obchodov, ktoré ponúkajú najlepšiu skúsenosť so zálohovaním.


„Okrem čistoty priestoru rozhodujú podľa našich analýz aj rýchle a dobre fungujúce recyklomaty, vďaka ktorým je pre ľudí zálohovanie zároveň zážitok. Recyklomaty tak dávajú obchodníkom výhodu oproti konkurencii,“ upozorňuje R. Postl.

 

 

Prečo si vybrať recyklomaty od TOMRA?

 

  • Dodáva osvedčenú technológiu s integrovanou inováciou
  • Vytvára pre spotrebiteľov skvelý zážitok v spojení s recykláciou
  • Poskytuje flexibilné možnosti vlastníctva
  • Zabezpečuje pre obchody efektívnosť a jednoduchosť

 

 

Zdroj a foto: TOMRA


PR

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk