KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

DHL využíva pri vychystávaní tovarov aj inteligentné okuliare

DHL Supply Chain rozširuje zavádzanie inteligentných okuliarov a zariadení nositeľných na tele, ako súčasť svojej digitalizačnej stratégie.

 

DHL v

 

Ako jeden z prvých zákazníkov na svete, DHL bude odteraz používať druhú generáciu Glass Enterprise Edition. Zariadenie je schopné virtuálne podporiť proces vychystávania tovaru v skladoch pomocou zraku (tzv. vision picking). Rozšírená realita v skladoch napomáha presnejšiemu, produktívnejšiemu a efektívnejšiemu vychystávaniu tovaru.

 

Užívateľsky jednoduché a intuitívne, hands-free vychystávanie zabezpečuje pozitívny zážitok a je zamestnancami vysoko hodnotené. Úspešné využívanie inteligentných okuliarov v zmluvnej logistiky presvedčilo aj iné obchodné jednotky v rámci DHL. V budúcnosti bude tieto prenosné zariadenia využívať vo svojich strediskách aj DHL Express.
Skôr ako sa inteligentné okuliare stali štandardom v dnešných skladových operáciách, prešli úspešným testovaním v DHL Supply Chain začiatkom roka 2015. Dodatočné testovanie prebieha v USA, Európe a Spojenom Kráľovstve.

 

DHL počas posledných rokov nasadzovala túto technológiu krok za krokom a dnes používa vision picking – vychystávanie tovaru s podporou rozšírenej reality – vo väčšine geografických oblastí. Ide o úspech, ktorý presvedčil aj divíziu DHL Express. Odborníci na medzinárodné expresné doručovanie používajú inteligentné okuliare vo svojich strediskách nákladnej dopravy v Bruseli (Belgicko) a na letisku v Los Angeles (USA).


"S druhou generáciou produktu Glass Enterprise Edition môžeme našim zákazníkom a zamestnancom poskytnúť ešte výkonnejšie, technicky optimalizované inteligentné okuliare. Schopnosť rozpoznávania objektov je pre nás obzvlášť sľubná pokiaľ ide o priemyselné využitie. S pomocou príslušného softvéru to už nebude iba o čítaní čiarových kódov, lokalizovaní produktov a zobrazovaní lokácií; v budúcnosti bude možné s pomocou inteligentných okuliarov identifikovať aj komplexné objekty. Očakávame, že to povedie k ďalšiemu zvyšovaniu produktivity,“ vysvetľuje Markus Voss, prevádzkový riaditeľ (COO) a IT riaditeľ (CIO) DHL Supply Chain.


Vylepšenia najnovšej generácie inteligentných okuliarov zahŕňajú dlhšiu výdrž batérie, procesor, ktorý je dvakrát rýchlejší a kratšie časy nabíjania. Zariadenie je podľa výrobcu tiež pevnejšie. Vylepšovanie sa vykonáva so zreteľom na priemyselné využívanie v intralogistike.


"Tieto okuliare a iné nositeľné zariadenia, ako sú napríklad prstencové skenery a inteligentné hodinky sa už využívajú v mnohých našich skladoch. Hoci sú tieto zariadenia popri robotoch, dronoch, autonómnych vozidlách a iných technológiách len jednou zo súčastí digitalizačnej stratégie DHL Supply Chain, teší ma pozitívna spätná väzba od kolegov, ktorí s týmito zariadeniami pracujú na dennej báze. Obsluha je intuitívna, ruky sú voľné pre vychystávanie tovaru a vizuálna podpora napomáha rýchlej lokalizácii tovaru a ich triedeniu do na to určených prepraviek. Naši kolegovia sú dokonale vybavení pre zabezpečenie rýchleho pickingu,” dodáva M. Voss.


Zdroj a foto: DHL Supply Chain

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk