KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Tesco otvorilo neďaleko Galanty veľké distribučné centrum

sklad tesco uvodPo ukončení takmer ročných príprav Tesco v spolupráci s partnermi Prologis a DHL otvorilo na Slovensku nové distribučné centrum v Gáni pri Galante.


Moderné distribučné centrum s celkovou rozlohou 146 500 m 2 najväčšie a najmodernejšie distribučné centrum reťazca Tesco v strednej Európe, tretie najväčšie na svete a bude najdôležitejším logistickým uzlom reťazca v strednej Európe.


Budúcnosť aj na Slovensku


„Nové distribučné centrum v Gáni pri Galante je potvrdením nášho záväzku rozvíjať naše pôsobenie na Slovensku i v širšom regióne. Bez najnovších distribučných centier, ako je toto, a bez odhodlania a vášne ľudí, ktorí tu pracujú, by sme jednoducho nemohli splniť naše poslanie, ktoré je prinášať zákazníkom každý deň niečo naviac,“ hovorí Matt Simister, generálny riaditeľ Tesca pre strednú Európu a zdôrazňuje, že reťazec svoju budúcnosť jednoznačne spája aj so Slovenskom kde má napokon dnes už 460 dodávateľov. Ako ďalej zdôrazňuje, centrum využije najmodernejšie technológie a sústredí sa aj na uplatnenie moderných enviromentálnych príncípov.

 

sklad tesco voon

 

 

Lepšia dostupnosť


Otvorením nového distribučného centra Tesco dokáže zlepšiť dostupnosť produktov pre zákazníkov vo všetkých obchodoch a ponúkať lepší sortiment aj v menších predajniach. Nové centrum umožní dodávky produktov v presnejších množstvách, zjednoduší zásobovanie a výrazne zredukuje zásoby v skladoch. Toto úsilie umožní 2,4 milióna zákazníkom, ktorí nakupujú v sieti Tesco na Slovensku každý týždeň konzumovať potraviny a používať produkty, ktoré chcú. Podstatne sa tiež má zjednodušiť distribučná sieť, čo prinesie výrazne nižšiu spotrebu emisií vďaka menšiemu počtu najazdených kilometrov s pozitívnym dopadom na životné prostredie.

 

sklad tesco1


Lokalizácia


Moderné distribučné centrum Tesca sa nachádza v Prologis Parku Galanta-Gáň, v jednom z najväčších logistických parkov na Slovensku. V Prologis Parku Galanta-Gáň Tesco prevádzkuje tri budovy v celkovej rozlohe 146 500 m 2. Najnovšia a najdlhšia budova číslo 3 má 55 000 m 2 a je dlhá 535 metrov. Nový sklad má kapacitu 50 tis. paletových miest vo vzduchu a má 66 brán. Využívať bude približne 100 kusov vysoko a nízkozdvižnej techniky, časť vlastnej a časť prenajímanej. O bezpečnosť skladovaného tovaru a pracovníkov sa bude starať až 350 kamier.

 

sklad tesco2


„Prologis so svojím dlhodobým partnerom Tesco na dokončení ich najmodernejšieho distribučného centra v strednej Európe v Prologis Park Galanta-Gáň úzko spolupracoval. Rozhodnutie nášho popredného zákazníka umiestniť svoje logistické centrum v tomto parku je ďalším dôkazom toho, že globálni maloobchodní predajcovia stále viac vnímajú Slovensko ako centrum svojich regionálnych operácií vďaka jeho centrálnej polohe a priaznivým trhovým podmienkam,“ hovorí Martin Polák, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy.

 

Rozsah distribúcie


Nové distribučné centrum Tesca s inštalovanými štandardnými paletovými regálmi umožní distribúciu pomaly-obrátkových trvanlivých potravín, kozmetiky, bielej a čiernej techniky či oblečenia efektívne do obchodov Tesca na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Českej republike. F&F oblečenie bude distribuované z Galanty nielen do krajín strednej Európy, ale aj ich franchisovým partnerom po celom svete (napríklad Spojené štáty, Nemecko, Saudská Arábia).

V distribučnom centre Tesca bude v čase najväčšej sezóny pracovať 1 200 ľudí. Zaujímavou možnosťou, ktorú zamestnanci majú k dispozícii je systém školení vďaka čomu si môžu zabezpečiť kariérny rast.

 

tesco odevy


„Teší nás, že pokračujeme v úspešnom partnerstve so spoločnosťou Tesco v novom distribučnom centre v Galante. Tento projekt predstavuje kľúčový krok v našej schopnosti poskytovať lepšie služby zákazníkom na Slovensku aj mimo neho,“ hovorí Oscar de Bok, generálny riaditeľ DHL Supply Chain pre Európu, Blízky východ a Afriku. „Zariadenie centra je optimalizované okolo sortimentu produktov spoločnosti Tesco tak, aby sa dosiahla vyššia efektívnosť a aby sa podstatne zlepšila logistická infraštruktúra. Spolu s najmodernejšími technologickými možnosťami nového distribučného centra, bude mať Tesco pevný základ pre realizáciu svojich zaujímavých obchodných plánov a nám bude potešením podporiť každý krok na tejto ceste,“ dodáva O. de Bok.

 

Pripravil: dk
Foto: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk