KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

DPD group a Geis sa dohodli na prevzatí balíkových služieb v Česku a na Slovensku

Skupina Geis predáva svoje spoločnosti zamerané na prepravu balíkov v Českej republike a na Slovensku spoločnosti DPD group. Predaj podlieha schváleniu protimonopolných autorít.

 

geispredaj v

 

„Chceme naďalej rozvíjať naše aktivity na rýchlorastúcom trhu doručovacích služieb tak, aby sme mohli poskytovať ešte lepšiu podporu pre rast našich zákazníkov,“ vysvetľuje Peter Pavuk, generálny riaditeľ DPD SK.


Táto transakcia je tiež strategickým krokom pre skupinu Geis: „Po tom, ako sme boli viac ako 25 rokov súčasťou rozvoja trhu balíkových služieb v Česku a na Slovensku, je teraz čas presunúť naše balíkové aktivity na špecializovanú spoločnosť s európskym pokrytím,“ hovoria Hans-Georg Geis a Wolfgang Geis, majitelia skupiny Geis. „V budúcnosti sa chceme sústrediť na naše tradičné hlavné oblasti podnikania v segmente špedičných služieb, zmluvnej logistiky, leteckej a námornej nákladnej dopravy a naďalej rozvíjať naše silné postavenie na trhu v strednej Európe,“ dodávajú.


V Českej republike a na Slovensku je skupina Geis významným hráčom na trhu paletových a kusových zásielok a je tiež popredným poskytovateľom skladových logistických služieb.


Balíkové služby v súčasnosti tvoria štvrtinu celkového obratu skupiny Geis v Českej republike a na Slovensku a 6 percent celkového obratu skupiny Geis. V tejto oblasti bude Geis v budúcnosti úzko spolupracovať s DPD.


Zdroj a foto: Geis

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk