KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Alza.cz testuje REPETEBOX

Internetový predajca Alza.cz testuje opakovane použiteľný prepravný obal spoločnosti RepeteBox. Chce tak podporiť myšlienku mladých inovátorov, ktorí vyvinuli špeciálnu schránku na prepravu tovarov.

 

repetebox v

 

Opakovateľne použiteľná obálka môže pri zachovaní ochrany tovaru pred poškodením v mnohých prípadoch nahradiť neskladné krabice a ušetriť miesto. Navyše je vďaka špeciálnej úprave určená k spätnému odberu. V obálke je jazyk, na ktorý sa nalepí vytlačená spätná adresa pre vrátenie, ďalšia možnosť je tovar priamo pred zákazníkom z obálky vybrať a zobrať si ochrannú schránku ihneď naspäť.


„V obehu môže jediný taký obal nahradiť až 100 klasických jednorazových poštových obálok – tým sa značne zredukuje odpad a šetria sa nielen prírodné zdroje, ale aj tie finančné,“ uvádza Aleš Zavoral, predseda predstavenstva Alza.cz a dodáva: „Pilotné testovanie práve prebieha v Bratislave a naši slovenskí zákazníci na vratné obálky reagujú veľmi pozitívne.“


„Sme partia mladých ľudí, ktorým nie je jedno, čo po nás zostane. Koľko vytvoríme odpadu a čo s ním urobíme. Sami často nakupujeme online. Je to rýchle, pohodlné a prehľadné. Vrásky na čele nám ale robí množstvo odpadu, ktoré s e-shopmi mnohokrát súvisí. Obaly, ktoré sú často iba na jedno použitie, rýchlo splnia svoj účel a končia v smetnej nádobe. Preto sme sa rozhodli vyvíjať znovupoužiteľné obaly, ktoré sa dajú používať stále znova a znova,“ uviedol Richard Bystřický, CEO RepeteBoxu.


Firma momentálne rokuje aj o zrecyklovaní vyradených reklamných plachiet pre tieto účely. V blízkej dobe sa tak môže stať, že zákazník dostane svoj tovar v RepeteBoxe s obrím okom či rukou Alzáka. Použitie podobných zmysluplných inovácií môže e-shopom priniesť zníženie ekologickej stopy, úsporu zdrojov, ale aj zníženie nákladov na obalový materiál v porovnaní s jednorazovými produktami.


Start-up má zatiaľ v ponuke dva rozmery obálok – 7 a 14 litrov.


Zdroj: Alza

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk