KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Prologis v Maďarsku začal používať solárny dlažobný systém

Ide o pilotný projekt realizovaný s maďarským startupom Platio, ktorý poskytuje estetické a priestorovo úsporné systémy. Tieto slúžia ako zdroje obnoviteľnej energie vďaka integrácii vysokovýkonných solárnych článkov do dlažobných prvkov z recyklovaného plastu.

 

prologis 778x518

 

Prologis Park Budapest-Harbor sa stal prvým logistickým parkom na svete, ktorý túto zelenú technológiu využije v bežnej prevádzke.


Dlaždice na celkovej ploche 4,7 metrov štvorcových sú v Prologis Park Budapest-Harbor zabudované do chodníka pri nabíjacej stanici pre elektromobily. Za slnečného svitu pre ňu fotovoltaický systém s výkonom 720 Wp generuje zelenú energiu. Keď nie je stanica využívaná, zásobuje energiou neďalekú kancelársku budovu.


„Udržateľnosť je priamo zakotvená v našej DNA. Do našich logistických budov prinášame rad zelených riešení a s ohľadom na ďalšie inovácie venujeme osobitnú pozornosť testovaniu potenciálnych technológií budúcnosti, ako sú obnoviteľné zdroje, ktoré ponúka Platio,“ uvádza László Kemenes, senior viceprezident a country manager Prologis pre Maďarsko.


„Výber kľúčových partnerov, ktorí podporujú inovatívne technológie a umožnia nám otestovať nové oblasti ich využitia, je pre nás dôležitý. S pomocou Prologis sa nám podarilo inštalovať naše prvé riešenie pre EV nabíjaciu stanicu, čo je významný míľnik nášho pôsobenia a zároveň súčasťou nášho poslania prispievať k rozvoju elektromobility,“ hovorí Miklós Illyés, spoluzakladateľ spoločnosti Platio.


Prologis Park Budapest-Harbor je situovaný v južnej časti Budapešti v mestskom obvode 22 na západnom brehu Dunaja. Park pozostáva z 10 budov s celkovou rozlohou 132 000 metrov štvorcových, jeho potenciál pre ďalšie rozšírenie je 27 000 metrov štvorcových. Má výborné napojenie na medzinárodnú cestnú sieť cez miestnu dopravnú tepnu N6 a následne na diaľnice M0 a M6. Profituje z dobrého umiestnenia a ideálnej dostupnosti verejnej dopravy aj železničnej siete. Medzi služby a vybavenie, ktoré park poskytuje, sa zaraďuje profesionálna správa nehnuteľností, rekreačný areál s futbalovým ihriskom, zeleninová záhradka alebo čistiareň odpadových vôd.


Zdroj: Prologis, redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk