KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Prologis začal výstavbu nového parku na Slovensku

Prologis oznámil začatie výstavby budovy na mieru pre spoločnosť CBA Slovakia na 6-hektárovom pozemku v Žiari nad Hronom v Banskobystrickom kraji na Slovensku.

 

prologis2019 v

 

Dokončenie budovy s celkovou plochou 21 000 m2, ústredného distribučného centra spoločnosti CBA, prevádzkovateľa predajní a supermarketov na území celého Slovenska, je naplánované na štvrtý štvrťrok roku 2019. Pôjde o jediný objekt v novom parku Prologis Park Žiar.


Budova bude vybavená modernými logistickými riešeniami navrhnutými tak, aby spĺňala náročné špecifikácie spoločnosti, akou CBA je. Nakoľko napríklad podniká s tovarom podliehajúcim skaze, budú súčasťou interiéru chladiace priestory na skladovanie chladeného tovaru. V rámci štandardnej ponuky spoločnosť Prologis poskytne budova aj LED osvetlenie a inteligentné meracie systémy umožňujúce dosiahnutie nižšej spotreby energie a zvyšujúce efektivitu prevádzky.


„Dopyt po vysoko kvalitných budovách v dobre dostupných lokalitách, ako je práve Žiar, silne rastie, čo vedie k zvyšovaniu nájmov na celom strednom a západnom Slovensku. Sme potešení, že si CBA Slovakia pre svoju distribučnú centrálu vybrala náš nový park a dôveruje našej schopnosti poskytovať všetky požadované technologické riešenia,“ hovorí Martin Stratov, riaditeľ pre development a leasing spoločnosti Prologis na Slovensku.


Prologis Park Žiar sa nachádza v Žiari nad Hronom, 174 kilometrov severovýchodne od Bratislavy. Prostredníctvom diaľnice R1 je priamo napojený na národnú a medzinárodnú cestnú sieť. Diaľničné spojenie ponúka rýchly a efektívny prístup do mestských centier ako Bratislava, Viedeň, Praha či Budapešť. Prvotriedna lokalita a dostupnosť kvalifikovanej pracovnej sily tu vytvára ideálne podmienky pre centralizované logistické aktivity.


Prologis je s viac ako 1,6 milióna metrov štvorcových logistických a priemyselných plôch popredným poskytovateľom distribučných nehnuteľností v Českej republike a na Slovensku (k 31. decembru 2018).


Zdroj a foto: Prologis

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk