KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Martinus sa stal šiesty raz absolútnym víťazom ocenenia Mastercard Obchodník roka

Už šiesty rok vyberali slovenskí zákazníci v rámci ocenenia Mastercard Obchodník roka tých najobľúbenejších obchodníkov v jednotlivých kategóriách maloobchodu.

 

 „Už šiesty rok vyberali slovenskí zákazníci v rámci ocenenia Mastercard Obchodník roka tých najobľúbenejších obchodníkov v jednotlivých kategóriách maloobchodu. Výsledky súťaže sú preto odrazom ich vlastnej skúsenosti a spokojnosti s kvalitou produktov a služieb. Absolútne víťazstvo obhájilo kníhkupectvo Martinus, a to predovšetkým vďaka vysokej dôvere a lojalite svojich zákazníkov. Na druhom mieste sa v kategórii absolútny víťaz umiestnila spoločnosť dm drogerie markt a na treťom Panta Rhei," povedal Martin Dolejš, vedúci rozvoja obchodu Mastercard Slovensko a Česká republika.

 

Celkový víťaz aj víťazi v jednotlivých sortimentných kategóriách boli určení na základe výsledkov rozsiahleho reprezentatívneho výskumu spoločnosti GfK Czech na vzorke 1 500 respondentov z celej Slovenskej republiky. Hodnotenými parametrami sú spontánne vymenovanie predajne („top of mind“), miera lojality zákazníkov k predajni a dôvera v ňu.

 

Odborové kategórie

 

1. Cenu v kategórii Mastercard Obchodník s potravinami 2018 vyhral vďaka vysokej úrovni spontánnej znalosti medzi zákazníkmi a ich lojalite Lidl Slovenská republika, na druhom mieste sa umiestnil Kaufland a na treťom mieste je Tesco.

 

2. Víťazom kategórie Mastercard Obchodník s drogériou a parfumériou 2018 sa stala spoločnosť dm drogerie markt, druhé miesto získala TETA Drogerie a tretie Yves Rocher. Dm drogerie markt sa medzi zákazníkmi teší vysokej miere lojality.

 

3. Ocenenie v kategórii Mastercard Obchodník s odevmi 2018 vyhrala spoločnosť Reserved, na druhom mieste sa umiestnilo Orsay a na treťom Peek&Cloppenburg. Spoločnosť Reserved bola hodnotená v rámci sortimentnej skupiny najlepšie v parametroch dôvery zákazníkov.

 

4. Víťazom kategórie Mastercard Obchodník s obuvou 2018 sa stala spoločnosť DEICHMANN. Na druhom stupni sa umiestnilo CCC a tretie miesto obsadil Baťa. DEICHMANN zvíťazil vďaka vysokej úrovni spontánnej znalosti medzi zákazníkmi a ich lojalite.

 

5. Víťazom v kategórii Mastercard Obchodník so športovými odevmi a potrebami 2018 sa stalo Sportisimo. Na druhom mieste sa umiestnil Decathlon a na treťom SportsDirect. Zákazníci Sportisima v danej kategórii deklarujú najvyššiu mieru lojality a spontánnej znalosti.

 

6. Víťazom kategórie Mastercard Obchodník s elektronikou 2018 sa stal NAY, na druhom mieste skončila Alza.sk a na treťom mieste Mall.sk. NAY je medzi zákazníkmi veľmi známy a sú k nemu lojálni.

 

7. Cenu Mastercard Obchodník s knihami 2018 získal Martinus, na druhom mieste Panta Rhei a treťom preskoly.sk. Kníhkupectvo Martinus sa teší vysokej dôvere zákazníkov, ktorí sú tiež najlojálnejší v danej kategórii.

 

8. Víťazom v kategórii Mastercard Obchodník pre dom, záhradu a chovateľov 2018 sa stalo OBI, na druhom mieste sa umiestnil HORNBACH a na treťom Super ZOO. Silnou stránkou reťazca OBI je vysoká znalosť medzi zákazníkmi.

 

9. Cenu Mastercard Obchodník s nábytkom a bytovými doplnkami 2018 získala IKEA. Na druhom mieste je JYSK a tretí sa umiestnil Möbelix. IKEA v kategórii zvíťazila vďaka vysokej lojalite a dôvere zákazníkov.

 

Cena verejnosti

 

V kategórii Mastercard Cena verejnosti 2018 zvíťazila spoločnosť Lidl Slovenská republika, rovnako ako v predchádzajúcich piatich rokoch. Prvé miesto jej zabezpečilo 35 193 hlasov, na druhom mieste je dm drogerie markt s 24 874 hlasmi a Panta Rhei s 21 473 hlasmi na treťom mieste. Zákazníci hlasovali prostredníctvom internetových stránok www.obchodnik-roka.sk od 7. januára do 31. marca 2019. Do hlasovania sa zapojilo celkovo 58 209 ľudí.

 

Slávnostné vyhlásenie víťazov sa uskutočnilo 24. apríla 2019 v rámci konferencie Slovak Retail Summit v Bratislave.

 

Prehľad víťazov ocenení Mastercard Obchodník roka 2018

 

mastercard obchodnik roka 2018

 

Prehľad výsledkov hlasovania v kategórii Mastercard Cena verejnosti 2018

 

vysledky hlasovania mastercard cena verejnosti 2018

 

Zdroj: redakcia

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk