Tesco pokračuje v zmenách obalov produktov vlastnej značky

Osem mesiacov po oznámení svojich záväzkov, zameraných na znižovanie objemov plastových obalov, sú v predajniach Tesco k dispozícii nové výrobky vlastnej značky v nových, ekologickejších obaloch.


Cieľom iniciatívy reťazca je odstrániť všetky nerecyklovateľné materiály z balení vlastnej značky do konca roku 2020.
Zákazníci môžu nájsť v ponuke reťazca v nových obaloch z ľahko recyklovateľných materiálov už sušienky, keksy a cukrovinky značky Tesco. Zmena balenia znamená výmenu podnosov vyrobených z polystyrénu v obaloch sušienok, oblátok a cukroviniek za PET – ekologickejšiu alternatívu. Vďaka tejto zmene ušetrilo Tesco v strednej Európe doteraz takmer 10 ton nerecyklovateľných plastov.


Okrem toho, spoločnosť predstavila nové obaly prepeličích vajíčok Tesco. Tie sú vyrobené z r-PET – materiálu vyrobeného z použitých plastových obalov, najmä nápojových fliaš. Spoločnosť Tesco nahradila aj zmršťovaciu fóliu PVC, ktorá sa používa na skupinové balenie energetických nápojov, čoho výsledkom je recyklácia ďalších päť ton materiálu ročne.


V nadchádzajúcich týždňoch pribudnú aj zmeny v obaloch produktov v kategóriách mliečnych výrobkov a mrazených potravín vrátane jogurtov, smotany a zmrzliny. Obaly vyrobené z polystyrénu budú nahradené papierom, PET a PP – sú to materiály, ktoré sa vo veľkej miere recyklujú. Táto zmena ušetrí ročne až 68 ton nerecyklovateľného plastu.


„Zmena obalov jednotlivých produktov prináša výhody pre životné prostredie. Odstránenie alebo výmena polystyrénu a PVC za nové obalové materiály sú jedným z mnohých krokov, ktoré podnikáme. Naďalej budeme spolupracovať s našimi dodávateľmi a prehodnocovať obaly výrobkov značky Tesco, aby sme dosiahli, že čoskoro budú mať všetky tieto výrobky ekologické obaly,“ dodáva Lukáš Mikloš, tímový manažér pre obaly v strednej Európe zo spoločnosti Tesco.


Zdroj: Tesco

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk