V Nitre sa uskutoční prvý ročník veľtrhu Gastra & Kulinária

Na pôde nitrianskeho výstaviska Agrokomplex podujatie predstaví výrobcov a dodávateľov kvalitných potravín, lahôdok, nápojov, ingrediencií, ale tiež inovácie v technológiách a vybavení pre potravinársky priemysel alebo gastronomické zariadenia.


Veľtrh je zameraný na trendy modernej gastronómie, potraviny a zdravý životný štýl.


Návštevníci veľtrhu Gastra&Kulinária uvidia priamo pri práci vynikajúcich slovenských šéfkuchárov, ktorí predvedú kuchársku show. Na veľtrh zavíta i šéfkuchár a majiteľ jednej z najlepších reštaurácií sveta, Heinz Reitbauer, ktorého reštaurácia má dve hviezdičky od Michelina.


Gastra&Kulinária podporí trend návratu k lokálnym tradíciám a slovenským výrobkom vyššej kvality. Veľtrh sa prednáškami a živou prezentáciou vráti k tradičnému spôsobu výroby domáceho chleba a pečiva – kváskovaniu.
Spoločnosť BERTO predvedie živú ukážku celého procesu výroby mäsovej pochúťky priamo na výstave. Na svoje si prídu i milovníci sladkých pochúťok. Študenti Hotelovej akadémie L. Wintera v Piešťanoch predvedú kreslenie na čokoládu a zdobenie perníkov modrotlačou.


LYRA GROUP predstaví „bean-to-bar“ výrobu čokolád, teda proces výroby od kakaového bôbu až po samotnú tabuľku čokolády. Sladko ladenou súťažou je i „Torta roka“, organizovaná Spolkom cukrárov Slovenska, témou ktorej sú tento rok „Hrady a zámky Slovenska“.


Cech pekárov, cukrárov a cestovinárov Slovenska ponúkne návštevníkom expozíciu „Pekársky dvor“, v ktorej sa môžu zúčastniť súťaže o „Najlepší pagáč“ a súťaže „Upeč si svoju vianočku“. Slovenskí pekári budú súťažiť v kategórii „Najlepší regionálny výrobok“, „Najlepší kreatívny výrobok“ a „Najlepší free výrobok“. Študenti SOŠ si zasúťažia v téme „Vianočné pečivo pre mamičku“. Návštevníci Pekárskeho dvora budú mať možnosť ochutnať čerstvé pečivo, vypečené produkty a Bratislavské rožky – lahôdku, ktorá sa hrdí ochrannou známkou EÚ Zaručená tradičná špecialita.


Milovníci zdravého jedla sa môžu tešiť na rozhovory s foodblogermi o zdravej výžive, prednášku o pozitívnych vplyvoch čokolády na zdravie a venovať sa budeme tiež téme (ne-)plytvania potravinami.


Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity predstaví moderné postupy výroby, hodnotenia a spracovania potravín a špecifických produktov biotechnológií.


Gastra&Kulinária je tu pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o gastronómiu, zdravú výživu a nové kulinárske trendy. Veľtrh sa uskutoční v dňoch 6. – 9. 11. 2019 na výstavisku Agrokomplex v Nitre.

 

Zdroj: Gastra & Kulinária/Agrokomplex Nitra

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk