Pekári z PENAM SLOVAKIA oslávili Svetový deň chleba piatym rekordom

Tohtoročný Svetový deň chleba pripadol na 16. október. Pekári zo spoločnosti PENAM SLOVAKIA tentoraz vytvorili z chlebového cesta obrovský vianočný stromček.

 

Oslava Svetového dňa chleba rekordom sa v PENAMe stala už tradíciou. Po bochníku chleba (36 kg), chlebovej torte (35 kg), obloženom chlebíku (56 kg, dĺžka 241 cm, šírka 84 cm), puzzle mapy Slovenska (dĺžka 704 cm, šírka 335 cm), tento rok upiekli rekordný vianočný stromček z chlebového cesta. Aj týmto rekordom chcú pripomenúť tradíciu chutného slovenského chleba.


Ako každý rok, aj tentoraz upiekli pekári rekordný vianočný stromček v nitrianskej pekárni. „Naši pekárski majstri spotrebovali na prípravu stromčeka 154 kg múky, 3 kg soli, 1,8 kg droždia, 2,8 kg kvasu a 99 litrov vody. Na jeho príprave usilovne pracoval tím 14 skúsených pekárov 32 hodín. Cesto v najväčšej forme kyslo 90 minút a jednotlivé časti sa upiekli v peci za 90 minút,“ hovorí Zdenka Klimeková, manažérka prevádzky Nitra, ktorá na celý proces dohliadala.


Hoci do Vianoc ešte zostáva pár týždňov, pod stromčekom boli aj darčeky v podobe chutných produktov, ktoré sa pekári rozhodli venovať Centru Slniečko v Nitre. Nezisková organizácia pomáha deťom a obetiam domáceho násilia.


„Sme hrdí na to, že naši pekári si ako jediní na Slovensku pripomínajú Svetový deň chleba rekordom, a to už piaty krát. Pretože chlieb pre Slovákov vždy mal a má osobitný význam. Chlieb, to je domov, rodina, pohostinnosť. A nás, pekárov z PENAMu, teší, že ho už celé roky prinášame do slovenských domácností – ročne je to viac ako 25,5 miliónov kusov,“ konštatuje Peter Živický, country manažér spoločnosti PENAM SLOVAKIA.


Skupine PENAM SLOVAKIA sa za trinásť rokov podarilo vybudovať pozíciu jedného z najväčších zamestnávateľov v oblasti pekárskej výroby na slovenskom trhu. S piatimi pekárňami a tromi mlynmi dáva prácu dovedna 1 250 ľuďom. Do modernizácie mlynov a pekární za toto obdobie investovali viac ako 27 mil. €. Skupina patrí do koncernu Agrofert.
Spoločnosť PENAM SLOVAKIA patrí medzi pekárne sledujúce požiadavky zákazníkov, rovnako i svetové trendy, a tak tento rok pribudli do portfólia výrobkov PROTEINOVÉ chlebíky, rozšíril sa Slovanský rad a ďalšie špeciálne rady ako FIT deň, Zo srdca sladké a Natur chleby. Novinky sa objavili i v bezlepkovom rade Vitacelia, kde bol Banánový chlebík na výstave Danubius Gastro ocenený ako „Vynikajúci nový výrobok 2019“. Na pečenie produktov používajú múku z

vlastných slovenských mlynov.

 

penamvianoce


Zdroj: PENAM SLOVAKIA

 

PR

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk